facebook

Нафтогаз хоче міжнародне розслідування поставок газу на Донбас з РФ

Коболєв розповів про плани міжнародного розслідування щодо поставок Росією газу на окуповані території.

1648441




Україна зацікавлена ​​в міжнародному розслідуванні постачань Газпромом природного газу організаціям, що мають ознаки терористичних, на неконтрольовані території Донецької та Луганської області, заявив глава правління Нафтогазу України Андрій Коболєв в інтерв’ю 5 каналу.

“Думаю, ця ситуація вимагатиме певного вивчення, можливо, певних слідчих дій: наскільки це законно, наскільки коректно поставляти газ організаціям, які мають ознаки тероризму”, – сказав Коболєв.

“Я думаю, що це питання буде вирішуватися найближчим часом. Я думаю, що це буде міжнародний рівень. Ми зацікавлені в тому, щоб ця ситуація розглядалася на міжнародному рівні, нам нема чого приховувати”, – зазначив глава Нафтогазу.

Він нагадав, що НАК постачав газ на ці території, проте потім “з того боку перекрили газ”.

“Ми вважаємо, що це спланована терористична акція, і ми б хотіли максимально міжнародну увагу до цього процесу з висновками юридичними і, швидше за все, і фінансовими”, – сказав Коболєв.

За його словами, це питання піднімалося на тристоронніх газових переговорах, що відбулися 30 червня у Відні.

Глава Нафтогаз уточнив, що наразі обговорюється, як правильно рухатися в цьому питанні. Він додав, що найближчим часом ця ситуація з цифрами буде представлена ​​Єврокомісії.

“Поки (це) формат переговорів”, – зазначив Коболєв.

Нагадаємо, з зими окуповані території Донбасу газом забезпечує Росія.

Україна наполягає на тому, що постачання російського газу на територію зони АТО на сході України здійснюються з порушенням затверджених процедур і не має наміру платити.

У Газпромі впевнені, що отримають плату за газ для Донбасу. За останніми даними з 19 лютого на окуповані території Донецької та Луганської областей було поставлено 704 мільйони кубічних метрів газу на 212 мільйонів доларів.

Читайте також:  Жoрстoкo зґвaлтувaли та вбuли 16-річну школярку Лізу

Шукайте деталі в групі Facebook