facebook

У Південній Кореї відзначено новий випадок зараження коронавірусом

Загальна кількість хворих з початку розповсюдження інфекції склала 185 осіб.

1648462




У Південній Кореї за минулу добу відзначений один новий випадок зараження людини коронавірусом близькосхідного респіраторного синдрому (БВРС-ков/MERS). Загальна кількість хворих з початку розповсюдження інфекції в березні цього року склала 185 осіб, повідомляє РИА Новости.

Кількість померлих залишилася на рівні 33 осіб – нових смертельних випадків поки не виявлено. Двоє за минулий день виписані з лікарень. Всього видужали 111 осіб.

У карантині перебувають 1434 людини.

Нагадаємо, перший випадок БВРС-ков/MERS на території Південної Кореї був зафіксований 20 травня. Встановлено, що вірус заніс громадянин країни, який повернувся з поїздки в країни Близького Сходу.

Вперше даний вірус виявлений у людини в 2012 році в Саудівській Аравії. Поширення інфекції торкнулося 23 країн, в яких було офіційно підтверджено понад 1,1 тис. випадків зараження людей, в 40% випадків – з летальним результатом. Південна Корея стала другою в світі країною за кількістю підтверджених випадків захворювання MERS після Саудівської Аравії.

Захворювання починається як звичайна респіраторна інфекція, супроводжувана лихоманкою і кашлем, але швидко набуває важку форму пневмонії.

Читайте також:  "Симптоми грипу та коронавірусу неможливо відрізнити", – лікар-епідеміолог

Шукайте деталі в групі Facebook