facebook

Жертвами Боко Харам в Нігерії за дві доби стали майже 200 осіб

Президент Нігерії Мухаммад Бухарі засудив дії угруповання, назвавши їх “нелюдськими і варварськими”.

1648459




Кількість жертв кількох нападів угруповання Боко Харам в Нігерії за дві доби досягла майже 200 осіб, повідомили в п’ятницю, 3 липня, західні ЗМІ.

У п’ятницю 31 людина загинула в селі Мусса в результаті атаки бойовиків. Ще щонайменше 12 людей загинули в результаті вибуху, влаштованого 15-річною терористкою-смертницею під час молитви в мечеті, розташованої в селі Маларі на північному сході країни. Також вранці в п’ятницю 11 людей було вбито бійцями угруповання в селі Мірінга.

Напередодні Боко Харам напало на населений пункт Кукава, убивши близько 97 місцевих жителів у момент молитви в одній з мечетей. Ще майже 50 людей загинули в результаті нападу бойовиків на три села поблизу міста Монгуно. Члени Боко Харам нападали на людей і підпалювали будинки. Серед жертв рахуються багато жінок.

Президент Нігерії Мухаммад Бухарі засудив дії угруповання, назвавши їх “нелюдськими і варварськими”.

Від вибуху бомби в Нігерії загинули 50 людей

Боко харам – радикальна нігерійська ісламістська терористична організація. Її головною метою є введення шаріату на всій території Нігерії та викорінення західного способу життя. Її глава Абубакар Шекау приніс присягу переважно арабському екстремістському угрупуванню Ісламська держава, яка діє на території Сирії та Іраку.
За матеріалами: Интерфакс

Читайте також:  У Нігерії понад 30 людей загuнуло в тисняві за їжею

Шукайте деталі в групі Facebook