facebook

У Львові провели унікальну операцію на мозку, новонародженій дівчинці

Лікарі-нейрохірурги, в міській дитячій клінічній лікарні м. Львова провели унікальну операцію на мозку новонародженій дівчинці. В дитини була важка вроджена вада серця.



Про це повідомили у Львівській міській раді з посиланням на лікаря-нейрохірурга Тараса Микитина

На даний момент дитина перебуває в реанімації, під наглядом медиків. Дівчинка народилася 25 вересня з множинними вродженими вадами розвитку.

«Дитина мала ваду розвитку нервової системи — енцефалоцелє (черепно-мозкова грижа) та важку вроджену ваду серця — двокамерне серце з атрезією тристулкового клапана і недорозвинутим стовбуром легеневої артерії», — повідомив нейрохірург Тарас Микитин.

Лікарі прийняли до уваги те, що в дівчинки була дуже серйозна вада серця, тому вирішили оперувати черепно-мозкової грижі, адже грижовий мішок був значних розмірів і мав тенденцію до розриву.

«Ризик до оперативного втручання, а особливо до анестезіологічного, був надзвичайно великим. Потрібно розуміти те, що дитина з такою вадою серця могла взагалі не дожити до дня цієї невідкладної операції», — розповів медик Тарас Микитин.

Операцію дитині провели ще 9 жовтня нейрохірурги Тарас Микитин, Ігор Гоменюк та анестезіолог Сергій Шиш, однак відомо про неї стало сьогодні.

Як повідомляють медики, на даний момент дитина перебуває під наглядом у реанімації новонароджених та недоношених дітей. Їй надають всю необхідну підтримку та допомогу.

Читайте також:  “Пік епідемії коронавірусу в Україні припаде на січень-лютий”, – лікар

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.