facebook

Чилі виграє Кубок Америки

Чилі в неймовірному за напругою матчі перемагає Аргентину в серії пенальті і вперше за 99 років виграє Копа Америка.

1648712




23 роки Аргентина не може виграти трофеї, і тепер доведеться почекати ще мінімум рік. Сьогодні переміг той, хто на це заслуговує, і це стало логічним підсумком прекрасної роботи Хорхе Сампаолі протягом двох з половиною років. Якщо і повинні були чилійці створити історію, то саме з цією командою, найсильнішою за всю історію країни, і з цим тренером.

Чилійці почали матч активніше, але перший націлений удар на десятій хвилині завдав Едуардо Варгас – мимо. Через кілька секунд грубо помилився Отаменді, який у штрафній зоні вибив м’яч прямо в Відаля. Артуро пробив з близької дистанції, але Ромеро відбив.

Перший момент Аргентина створила на 20-й хвилині. Мессі подав справа, Агуеро пробив головою – відбив Браво. На це Чилі відповіло своєю атакою: Сільва відібрав м’яч перед своєю штрафною і одразу закинув на хід Варгасу. Еду увірвався в зону, однак пробив вище.

Аргентина в другій половині першого тайму перехопила ініціативу, але кожного разу її атаки стикалися з ідеально організованою обороною Чилі. Тим більше що в кінці півгодини Альбі-селесте понесли втрату: під час сольного проходу ногу потягнув Ді Марія, і Херардо Мартіно довелося його міняти на Лавессі.

Перед перервою команди обмінялися моментами. Алексіс пробив з лівого кута штрафної зони – зловив Ромеро. Потім Пасторе зліва в штрафний обіграв Іслу і викотив м’яч на Лавессі, Есекьєль пробив прямолінійно, де і стояв Браво!

При тому ритмі, який диктували чилійці, здавалося, що Аргентина в другому таймі просто не витримає, адже на цьому турнірі вона неодноразово проливала кінцівку. Проте другий тайм вийшов майже рівним і таким само ідеальним по грі в обороні з боку обох команд. Тільки в кінцівці чилійці і аргентинці обмінялися моментами. На 82-й хвилині Арангіс закинув у штрафну, і Алексіс пробив з розвороту, але не влучив у дальній кут. На останній компенсованій хвилині Аргентина вперше переграла оборону Чилі і могла забрати Кубок собі. Мессі віддав передачу в штрафний наліво Лавессі, Есекьєль покотив м’яч у воротарську, а Ігуаїн не потрапив у ворота з кількох метрів, але під гострим кутом!

Читайте також:  "Єдине, що я хотів зробити – прославити Господа. І це перемога від нього": Сльози та помста за Кличка. Як Усика оголосили чемпіоном

В овертаймі зберігалося колосальна напруга, але всі 30 хвилин Чилі грали активніше в атаці, не віддаючи позицій в обороні. На 98-й Марсело Діас пробив з розвороту зі штрафного – вище. Але небезпечніше було пізніше, коли Браво потужно вкинув м’яча в атаку, Маскерано в середині поля промахнувся, цим скористався Алексіс, який увірвався в штрафну, але Сабалета йому завадив завдати точного удару по воротах.

Безгольовий овертайм перейшов у серію пенальті. Настрій чилійцям задав першим ударом Матіас Фернандес, який забив м’яч у ліву “дев’ятку”. Мессі зрівняв рахунок, але Відаль наступним ударом знову вивів Чилі вперед, хоча Ромеро був близький до того, що відбити.

Вирішальний момент у серії – четвертий удар. Ігуаїн з “точки” просто запустив м’яч на трибуни. Арангіс впевнено пробив у куток, наблизивши чилійців до історичного тріумфу. Все стало зрозуміло після наступного удару Банегі, який парирував Браво. Удар, який вирішував усе, Чилі довірили Алексісу – і він не підвів!

Чилі рівно і стабільно провели весь турнір, в усіх матчах показувало високий клас організації гри і справедливо покидає групу невдах, які ніколи не вигравали Копа Америка. Тепер у ній залишилися тільки Венесуела й Еквадор.

Чилі – Аргентина 0: 0 (за пенальті – 4: 1)
За матеріалами: football.ua

Шукайте деталі в групі Facebook