facebook

У Ватикані Різдвяні святкування відбудуться онлайн

Ватикан може змінити формат святкування Різдва Христового у 2020 році через пандемію COVID-19.



Про це повідомляє італійське видання Il Messaggero.

У Ватикані Різдвяна меса на площі біля собору святого Петра не відбудеться, встановлені обмеження для святкування Дня всіх святих.

COVID-19 невблаганно втручається у святкування Різдва у Ватикані. На даний момент до порядку денного Папи Римського не включено жодної меси опівночі, яка зазвичай святкується 24 грудня, але відбудеться лише «urbi et orbi» в день Різдва, а також у день Святого Стефана, які включені в розклад на грудень.

У Ватикані через коронавірус встановлено обмеження й для понтифіка, як і всіх інших пасторів. Минулого тижня Папа Римський вперше не зміг вийти і підійти до людей наприкінці загальної аудієнції в середу. Він вибачився перед вірними, рекомендуючи їм триматися на відстані та виконувати вказівки влади для швидшого припинення пандемії.

Коронавірус також накладає суворі обмеження на майбутні святкування Всіх Святих (1 листопада). Багато єпархій та парафій вжили заходи, які вважаються адекватними, та прийняті за погодженням з місцевими мерами.

Відбудуться меси на свіжому повітрі, а святкування в приватних каплицях не дозволяють, щоб уникати скупчення людей.

Як повідомлялося, Папа Римський Франциск вперше з початку пандемії коронавірусу одягнув маску на публічному заході. Понтифік відвідав службу в римській базиліці.

Читайте також:  Прикарпатців просять не виходити з дому з 13:00 суботи до 6:00 понеділка

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.