facebook

Польща переманює українських лікарів. Відео

Польща переманює українських лікарів. Через коронакризу в наших сусідів як ніколи раніше бракує власних кваліфікованих кадрів. Саме тому офіційно Варшава навіть налаштувалася суттєво спростити процедуру легалізації лікарів і медсестер з-поза меж Євросоюзу.

Настільки близько до масового відтоку медпрацівників українська система охорони здоров’я. Чим зупинити цей невідворотний процес – у сюжеті ТСН.

Наш герой 25-річний Анатолій Лякішев родом із Нікополя. В Україні працював на швидкій та в реанімації. Утім вирішив з дружиною і трирічним сином переїхати. Зараз чоловік сімейний лікар у Варшаві. Має свій приватний кабінет. “Заробітна плата у межах трьох тисяч доларів. В Україні моя зарплата була 4 тисячі гривень – це з доплатами, перепрацюванням. Я працював добу через добу”, – розповів чоловік.

Офіційно стати на роботу в Польщі українському медикові зараз не просто. Для цього знадобиться понад п’ять тисяч євро. Утім, найскладніше – це підтвердити там свій український диплом. Саме на це може тривати рік чи навіть два. У результаті, виграє і лікар, і клініка в Польщі, яка його прийме на роботу.

Через пандемію коронавірусус персонал у польських лікарнях зараз масово залишає роботу. Багато лікарів за вищими зарплатами вже давно виїжджають до Німеччини, Швеції, Британії та Франції. До слова, майже половина медсестер у сусідній країні пенсійного віку. Дефіцит персоналу вимірюють десятками тисяч.

Читайте також:  40 дивовижних місць планети, в які ви обов’язково закохаєтесь

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.