facebook

Ляшко каже, що поліції можуть дозволити штрафувати людей без маски на місці

Під час дії карантину українців можуть штрафувати за відсутність масок в громадських місцях на суму від 170 до 255 гривень.



Правоохоронцям можуть дозволити штрафувати громадян без захисної маски на місці.

Про це в ефірі 112 каналу повідомив головний санлікар країни Віктор Ляшко.

За його словами, до Ради вже подано відповідний законопроект.

«У порядку денному наступної сесії Ради є законопроект, який дозволить Національній поліції складати протокол і штрафувати вже відразу на місці порушника», – заявив він.

На зауваження ведучих, що робити у такому випадку громадянам, які задихаються, Ляшко відповів: «Нещодавно було опубліковано глобальне дослідження, яке показало позитиви та негативи від носіння маски. Про те, що ми говоримо, що від маски може зменшуватися кількість або концентрація кисню в крові, це було доведено як неправда».

«Якщо маска якісна, допущена у виробництво і є доведеним засобом індивідуального захисту, вона не шкодить здоров’ю, а захищає. Ми повинні говорити, що питання контролю й штрафів буде», – зазначив санлікар.

Під час дії карантинних обмежень українців можуть штрафувати за відсутність масок в громадських місцях на суму від 170 до 255 гривень. Для юридичних осіб суми штрафів становлять від 200 до 300 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (від 3 400 гривень до 5 100 гривень).

Читайте також:  “Почує вже на небесах. Прощай, мамо”: Білик прокоментувала втрату близької людини

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.