facebook

Китай запустить свою платіжну систему восени – ЗМІ

Запуск китайської платіжної системи зробить юань більш привабливим для використання.

1592215



Китай запустить свою міжнародну платіжну систему CIPS у вересні або жовтні 2015 року, повідомляє агентство Reuters з посиланням на три анонімні джерела. Один з источиков зазначив, що це має статися до грудня.

Як зазначає агентство, запуск системи знизить терміни обробки і витрати платежів в китайській валюті, зробивши її більш привабливою для використання по всьому світу.

Запуск системи був намічений на 2014 рік, проте у результаті було перенесено на більш пізній термін через технічні проблеми.

Нагадаємо, 3 лютого в Росії почала працювати власна платіжна система. Перші п’ять банків, включаючи регіональні, почали з 30 січня 2015 року здійснювати обробку частини внутрішньоросійських транзакцій за картками MasterCard через процесинговий центр Національної системи платіжних карт (НСПК) із здійсненням розрахунків за цими операціями через Банк Росії.

У листопаді 2014 року юань увійшов у п’ятірку найбільш використовуваних валют у світі, випередивши канадський і австралійський долари. У грудні обсяг платежів у китайській валюті по всьому світу зріс на 20% порівняно з рівнем за рік до цього.

Читайте також:  У Польщі затримали 17 українців

Шукайте деталі в групі Facebook