facebook

Військові: Сепаратисти обстрілюють свої позиції

При цьому кількість обстрілів скоротилася, заявляють в АТО.

1648927




Увечері неділі сепаратисти більш як 20 разів вели обстріли позицій сил АТО, при цьому двічі застосовували озброєння, заборонені мінськими домовленостями, повідомляє прес-центр АТО.

“Це сталося о 21.10 поблизу н.п. Первомайське, де протягом півгодини проросійські бандити били з 122-мм артилерії і танка. Також, недалеко н.п. Піски з 21.15 по 21.40 бойовики здійснили артилерійський обстріл з 122-мм артилерії по позиціях сил АТО. А з 22 години в Пісках почався обстріл ще й з танка і стрілецької зброї”, – йдеться в повідомленні.

В основному сепаратисти вели вогонь по позиціях сил АТО в районі населених пунктів Станиця Луганська, Щастя, Сизе, Болотене, Кримське, що в Луганській області. У Донецькій області вони обстріляли Мар’їнку, Опитне, Первомайське, Піски, Троїцьке, Лозове, Золоте та Луганське. На Маріупольському напрямку – Старогнатівку, Бахчовик, Миколаївку, Чермалик.

З 12 ночі до 6 ранку сьогодні, 6 липня, кількість обстрілів позицій сил АТО значно зменшилася. Зі стрілецької зброї були обстріляні Кримське і Авдіївка.

“Однак, за інформацією штабу АТО, почастішали випадки, коли російські найманці ведуть вогонь у бік своїх же позицій. Мета цих обстрілів, що українські військові порушують Мінські домовленості, особливо – перед завтрашньою зустріччю контактної групи”, – йдеться в повідомленні.

У свою чергу сепаратисти повідомляють про вечірній обстріл Київського району Донецька, а також Жовтневого, Куйбишевського та району аеропорту.

Також повідомляється про інтенсивний бій у Станиці Луганській “із застосуванням усіх видів стрілецької зброї і артилерії різних калібрів”.

Крім того, за даними сепаратистів, в результаті обстрілу військовими в районі населеного пункту Таврійське горить 100 га пшениці.

Раніше повідомлялося, що за минулу добу в зоні проведення антитерористичної операції загинули п’ятеро українських військовослужбовців і десять отримали поранення.

Читайте також:  Бойовики замінували тіло грузинського добровольця, - прес-центр

Шукайте деталі в групі Facebook