facebook

Уряд Греції повертається 6 липня за стіл переговорів – Ципрас

Зі слів прем’єра, він попросить президента Греції Прокопіса Павлопулоса скликати раду лідерів політичних партій.

1648910




Уряд Греції в понеділок, 6 липня, повертається за стіл переговорів з міжнародними кредиторами. Про це заявив 5 липня прем’єр-міністр Алексіс Ципрас в телезверненні до нації після оголошення попередніх підсумків референдуму, передає ТАСС.

“Завтра Греція повернеться за стіл переговорів, і негайним пріоритетом буде відновлення банківської системи. Цього разу на столі переговорів буде і проблема (реструктуризації – ред.) боргу”, – сказав він.

Зі слів прем’єра, він попросить президента Греції Прокопіса Павлопулоса скликати раду лідерів політичних партій для того, щоб вислухати їхню точку зору. Пояснюючи причини такого рішення, Ципрас повідомив, що “в цей час країні потрібні єдність і одностайність”.

Як зазначив прем’єр, референдум довів, що, “коли у народу є віра і колективна свідомість, він може витримати і подолати навіть найбільші труднощі”. “Ми написали славну сторінку в сучасній історії Європи. Відтепер ми всі єдині”, – вважає він.

Нагадаємо, референдум в Греції щодо умов угоди країни з міжнародними кредиторами завершився увечері в неділю. Уряд Греції запропонував громадянам відповісти “ні” чи “так” на запитання, чи слід прийняти проект угоди, представлений Європейською комісією, ЄЦБ і МВФ 25 червня.

Згідно з першими даними, на референдум в Греції понад 61% виборців сказали “ні” вимогам єврокредиторів, майже 39% – “так”.

Читайте також:  Фонд гарантування продовжив ліквідацію п'яти банків

Шукайте деталі в групі Facebook