facebook

Близькість під час ГРВІ: чи можна займатися сексом під час застуди

Примітно, що, коли у людини лихоманка, вона зазвичай не думає про секс, однак, бувають і винятки.



Сезон ГРВІ не за горами. А з огляду на ситуацію з пандемією коронавірусу варто бути особливо уважним під час близьких відносин.

Якщо людина хвора, але все ж хоче в цей час займатися сексом, то їй потрібно пам’ятати про декілька нюансів. Так, респіраторні захворювання не передаються через статевий акт, але водночас існує ймовірність заразитися через слину і краплі поту. Тому потрібно уникати поцілунків, намагатися не чхати і не кашляти, а також не бути занадто близько лицем до лиця.

Найбільш ризикованими позами під час застуди є місіонерська, або коли хвора людина знаходиться зверху. Якщо ви хочете знизити ризики зараження, розгляньте “стиль собачки”, оральний секс або вдайтеся до “ручних ігор”.

Якщо у вас грип, краще пропустіть секс, поки вам не стане краще. Це занадто серйозне захворювання, щоб ризикувати здоров’ям іншої людини.

Термін, протягом якого людина може заразити оточуючих, залежить від самої хвороби. Найчастіше людина “заразна” перші кілька днів з початку перших симптомів. Однак деякі хвороби можуть поширюватися ще до того, як симптоми з’явилися, і до їх завершення.

Наприклад, під час грипу людина передає інфекцію за 24 години до того, як у неї починають з’являтися симптоми. А ось під час коронавірусу людина може бути небезпечною протягом 14 днів. Тому радимо вам не займатися сексом до тих пір, поки дізнаєтеся свій діагноз.

Читайте також:  ” Ми отримали саме ту хворобу, яка нам була потрібна….”

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.