facebook

Степанов – Штраф за відсутність маски виписуватимуть на місці

МОЗ анонсувало запровадження в Україні штрафу за перебування у громадських спорудах і транспорті без вдягнутих засобів індивідуального захисту. Згадане покарання (штраф) виписуватимуть відразу на місці.

Про це повідомляє “Укрінформ” з посиланням на брифінг міністра охорони здоров’я Максима Степанова.




«Законопроєкт передбачатиме конкретний штраф за неносіння масок від 170 до 255 гривень. Причому протокол про штраф складатимуть одразу на місці, а не так, як було раніше, коли складали протокол, передавали його в суд, а суд потім вирішував накладати штраф чи ні. Через це у нас менш як 5% чи менше ніж 3% були застосовані штрафні санкції як до громадян, так і для організацій»
, – розповів Максим Степанов.

Міністр наголосив, що це фактично такий самий механізм, як і при порушенні ПДР на автомобілі. Штрафувати можуть працівники Нацполіції, епідемічного контролю, органів місцевого самоврядування.

«Я дуже вдячний народним депутатам, що вони підтримали цей законопроєкт, і зараз розраховую на його ухвалення в сесійній залі Верховної Ради. Нам це необхідно», – додав очільник МОЗ.

Нагадуємо, за добу, що минула в Україні черговий антирекорд кількості нових хворих на Covid-19, зафіксовано 9850 нових випадків.

Читайте також:  У МОЗ заявили про нову хвилю поширення коронавірусу в Україні

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.