facebook

Українку хотять стратити на Балі: знайшли “наркотики” в посилці від батьків

Індонезійська поліція затримала українку і звинувачує в зберіганні наркотиків



Українку Дашу Шигаєву, яка вже рік живе на Балі, затримала індонезійська поліція. Дівчину звинувачують у зберіганні наркотиків, за які в країні смертна кара. Як виявилося, Даша отримала посилку від батьків з домашньою пастилою, а коли прийшла додому – до неї постукали “копи”. У неї забрали телефон і відкрили справу проти неї. Про це розповіла її сестра Катерина Кириченко на своїй Facebook-сторінці.

“Дашу затримали для проведення додаткового тестування пастили. Ми точно знаємо, що в оригінальній посилці марихуани не було, але це не означає, що з нею не проводилися якісь махінації”, – написала сестра українки.

Родичі затриманої зв’язалися з консульством України в Індонезії. Там запропонували почекати три дні до отримання результатів повторного тесту.

“Сьогодні Даші дзвонив посол, також до неї приїжджали почесні консули. Відчуваємо від них підтримку. Даша здала аналізи, а також слідчі взяли матеріал на повторне тестування. Ще вирішуємо питання по адвокатам”, — розповіла Катерина Кириченко в коментарі ТСН.

Сама Даша написала пост в соцмережі, що все поступово налагоджується і вона чекає результатів експертизи пастили.

“Справи відносно ок, дякую, що втрутилося консульство. Ми чекаємо результатів експертизи. Мають бути протягом 5 днів. Якби не відбирали телефон, взагалі б було чудово… Величезне спасибі всім, хто допомагав контактами або шерив пост”, – з вдячністю написала Даша.

Читайте також:  З глибоким сумом повідомляємо, що в Італії від коронавірусу померла наша землячка Стефанія Довба. Потрібна допомога перевезти тіло додому

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.