facebook

В Івано-Франківську презентували антикорупційну кампанію «Стоп корупції!»

У рамках проекту люди матимуть змогу повідомляти про факти корупції, з якими вони зіткнулися, та отримувати кваліфіковану консультацію юристів.



DSC_0433

Як запевняє її ініціатор Володимир Басалига, платформа створена для подолання корупції в Івано-Франківській області.

Проект “Стоп корупції!” буде діяти у двох напрямках. А саме, через Інтернет-ресурс, де можна подати заявку чи скаргу на діїї чиновників stopcor.if.ua, або гарячу лінію: (0342) 742 342.

Пілотний проект планується запустити в Івано-Франківську оскільки, як вважають ініціатори, тут найбільше державних установ, а відповідно і передумов для корупції. Координатором проекту на рівні міста буде депутат облради Петро Шкутяк.

Як переконаний юрист Сергій Янчук, рух у боротьбі з корупцією має бути двостороннім. Влада має робити все що вимагається від неї, але і громадяни повинні підтримувати її у цій боротьбі.

Оскільки на сьогоднішній день немає єдиного координаційного центру, де люди могли б поспілкуватися і отримати консультацію стосовно запобіганню корупції, активісти платформи вирішили взяти на себе посередницьку функцію допомоги мешканцям міста.

За їх словами, звернення громадян спочатку будуть перевірятися на підтвердження факту корупції, а потім депутати будуть від свого імені подавати запит у відповідні органи. Таким чином переконані активісти, робота правоохоронців буде набагато активніша, адже одна справа відповісти на скаргу пересічної людини, а зовсім інша – депутата.

Як зазначив громадський активіст Тарас Случик, люди коли пишуть заяву, викладають основні претензії і забувають, (чи не знають) що потрібно дописати “вимагаю провести перевірку і повідомити про результат”, чи “прошу повідомити про час і місце розгляду моєї скарги”. Адже без таких уточнень перевірка не проводиться.

Ініціаторами даної платформи виступила партія “Блок Петра Порошенка “Солідарність”, Moris Group, Івано-Франківський юридичний інститут, ОДА та кілька громадських організацій.

http://www.blitz.if.ua/news/v-ivano-frankivsku-prezentuvaly-antykorupciynu-kampaniyu-stop-korupcii.html
Читайте також:  Сьогодні-завтра Прикарпаття має отримати 45 тисяч доз вакцини Moderna

Шукайте деталі в групі Facebook