facebook

Убивство Нємцова могли замовити в середині 2014 року

Розслідування показує, що восени 2014 року почалася активна підготовка вбивства Нємцова, повідомляє Інтерфакс.

1649948




Правоохоронні органи РФ вважають, що виконавці вбивства опозиційного політика Бориса Нємцова могли отримати замовлення на злочин в середині 2014 року. Про це повідомило Интерфаксу джерело, знайоме з ситуацією.

“Розслідування показує, що восени вже почалася активна підготовка вбивства, а замовлення надійшло ще раніше”, – сказав співрозмовник агентства.

У свою чергу інше джерело агентства розповіло, що слідство має докази того, що виконавці злочину почали готуватися до вбивства в жовтні-листопаді 2014 року.

“Дати придбання машини, оренди квартир заарештованими фігурантами підтверджують цю версію. Вивчалися і записи з камер відеоспостереження біля будинку Нємцова”, – сказав він.
За даними джерела, оперативні дані підтверджують і свідчення деяких свідків.

Адвокат потерпілих у справі Вадим Прохоров підтвердив Інтерфаксу, що дані про те, що виконавці почали підготовку злочину в жовтні 2014 року, є в справі.

“Це для мене не є новиною. Я завжди говорив, що, за цілою низкою даних, підготовка вбивства почалася ніяк не пізніше кінця осені”, – сказав захисник.

Нагадаємо, російський опозиціонер Борис Нємцов був застрелений 27 лютого 2015 року на Великому Москворецькому мосту в Москві. За фактом вбивства було порушено кримінальну справу за статтями 105 (вбивство) і 222 КК РФ (незаконний обіг зброї). Розслідуванням займається Головне слідче управління Слідчого комітету Росії.

З санкції Басманного суду під вартою до 28 серпня перебувають п’ять фігурантів кримінальної справи: ймовірні виконавці Заур Дадаєв, Анзор Губашев, їхні ймовірні спільники Хамзат Бахаєв, Шадід Губашев і Темерлан Ескерханов.

Читайте також:  На Закарпатті троє підлітків згвалтували 14-річну дівчинку

Шукайте деталі в групі Facebook