facebook

Руслан Марцінків потрапив у ТОП-10 найпопулярніших мерів України

Мери багатьох міст України настільки сподобались своїм мешканцям, що за них проголосувала абсолютна більшість виборців.

На цьогорічних місцевих виборах українці віддали перевагу старим перевіреним керівникам своїх міст, десять голів обласних центрів виграли вже у першому турі, пише Ратуша з посиланням на BBC.



За умов низької явки – близько третини виборців – двоє мерів зуміли отримати понад 80%, а умовно найпопулярнішим мером України обласного центру міста можна назвати керівника Хмельницького. Олександр Симчишин від “Свободи” зумів набрати аж 86% голосів, а також здобути власну монобільшість у міській раді, – йдеться у повідоменні.

Ще троє мерів-переможців зуміли отримати власну монобільшість й взяти на себе усю владу у місті. Це Руслан Марцінків у Івано-Франківську, Владислав Атрошенко у Чернігові та Сергій Моргунов у Вінниці.

Решті мерів-переможців доведеться домовлятись з іншими партіями про співпрацю у міській раді.

Вже 15 листопада відбудеться другий тур мерських перегонів у Сумах, Луцьку, Одесі, Херсоні, Краматорську та Кам’янець-Подільському.

22 листопада другий тур відбудеться у решті міст: Дніпрі, Черкасах, Рівному, Львові, Полтаві, Ужгороді, Миколаєві, Слов’янську, Дрогобичу, Броварах, Бердянську та Нікополі. В Чернівцях голоси досі рахують й невідомо, коли буде результат.

Читайте також:  То не людина. В мережі розповсюдили гумористичне відео про міського голову Івано-Франківська

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.