facebook

Порошенко звільнив учасників АТО від сплати військового збору

Порядок підтвердження статусу осіб для застосування цієї пільги визначається Кабміном

1649940




Президент України Петро Порошенко повернув до Верховної Ради України підписаний ним закон про внесення змін до Податкового кодексу України, якими учасники антитерористичної операції на сході України звільняються від сплати військового збору.

У графі “Останній етап проходження” прийнятого парламентом законопроекту №2980 значиться, що 7 липня документ був “повернутий з підписом від президента”.

Цю законодавчу ініціативу Рада прийняла 18 червня основу і в цілому. Представляючи тоді законопроект з трибуни парламенту, керівник фракції Радикальної партії Олег Ляшко розповів, що документ звільняє учасників антитерористичної операції від сплати податку з доходів учасників АТО.

Відповідно до прийнятого закону, “тимчасово … не підлягають оподаткуванню, військовим зборам, доходи у вигляді грошового забезпечення співробітників правоохоронних органів, військовослужбовців ЗСУ, Національної гвардії, СБУ, служби зовнішньої розвідки, Державної прикордонної служби, співробітників МВС, Управління держохорони, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації на період їх безпосередньої участі у проведенні АТО “.

Зазначається також, що порядок підтвердження статусу зазначених осіб для застосування цієї пільги визначається Кабінетом Міністрів України.

Читайте також:  Закон США про ленд-ліз для України набув чинності: що зміниться

Шукайте деталі в групі Facebook