facebook

Вчені розгадали секрет привабливості пишних сідниць у жінок

Чоловіків приваблюють жінки, спина яких перебуває під кутом 45 градусів до сідниць.

1590555



Психологи на чолі з Девідом Льюїсом з’ясували, що чоловічий інтерес до пишних жіночих сідниць пов’язаний не з обсягом частини філе, а з вигином хребта, повідомляє Daily Mail з посиланням на журнал Evolution and Human Behaviour.

 Так, чоловіків приваблюють жінки, спина яких перебуває під кутом 45 градусів до сідниць. У первісному суспільстві такий кут дозволяв дівчатам працювати без ризику пошкодження спини навіть на останніх місяцях вагітності. Тому для чоловіків вони і були в пріоритеті.

Іншими словами, стверджують вчені, пишні сідниці по суті маскують реальну причину привабливості, а саме вигнутий хребет.

У ході дослідження 300 чоловікам були продемонстровані жіночі силуети з хребтом різного ступеня викривленості. Найбільшу симпатію викликали жінки з вигином спини під кутом в 45,5 градуса.

“Справа в тому, що такий вигин дозволяв первісним жінкам зрушувати центр ваги тіла назад щодо стегон – під час вагітності, коли він істотно зміщується вперед. Це вкрай важлива перевага: без такого вигину тиск на стегна зростає майже на 800 відсотків, що практично паралізує вагітну і підвищує ризик травм”, – стверджує Льюїс.

Кут же в 45 градусів є золотою серединою, так, він не тільки допомагає рухатися, але ще й не наражає жінок на ризик хребетних гриж і хронічних болів у спині. Суспільна користь від таких особливостей анатомії зробила їх сексуально привабливими для чоловіків.

Таким чином, любителів об’ємних жіночих сідниць нерідко насправді притягує вигнута спина.

“Вони спрямовують свою увагу на зад, але отримують інформацію про хребет, не знаючи, що їхній мозок займається саме цим. Втім, можливо і те, що чоловіків приваблює одночасно вигнута спина і пишна п’ята точка. Щоб це зрозуміти, необхідні подальші дослідження”, – резюмують психологи.

Читайте також:  Вчені розповіли, де найімовірніше можна заразитися COVID-19

Раніше вчені назвали середню довжину пеніса у чоловіків.

Шукайте деталі в групі Facebook