facebook

На Прикарпатті не покарали водія автобуса, який возив пасажирів без масок

На Коломийщині суд виправдав водія маршрутного автобуса “Коломия – Семаківці”, який возив своїх пасажирів без масок, порушуючи карантинні обмеження. Про це йдеться у постанові суду на сайті Єдиного державного реєстру судових рішень.



20-го жовтня водій маршрутним автобусом їхав через село Петрилів на автодорозі Н-10 Стрий-Мамалига. Він порушив карантин, бо перевозив шістьох пасажирів без засобів індивідуального захисту. Під час поїздки і сам був без маски. Цим чоловік вчинив адміністративне правопорушення, йдеться у документі.

Під час судового засідання водій пояснив, що маску зняв на кілька хвилин. У цей час у салоні біля нього пасажирів не було. Що стосується перебування в автобусі пасажирів без масок, то зазначив, що при посадці всі люди заходили в масках. Контролювати наявність на них засобів індивідуального захисту під час поїздки він не мав можливості, бо мусив стежити за дорожньою обстановкою.

Суд визнав чоловіка винним у вчиненні адміністративного правопорушення. Проте справу закрили за малозначністю адмінправопорушення. Через це водія звільнили від відповідальності та обмежилися тільки усним зауваженням.

Цю постанову можна оскаржити в Івано-Франківському апеляційному суді протягом десяти днів з дня її винесення Коломийським міськрайонним судом.

Читайте також:  У Яремче водій заснув за кермом і на смерть збив жінку

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.