facebook

“В мене в машині жінка з дворічною дитиною їм немає де жити”- неймовірна історія людяності

Неймовірну історію небайдужості патрульних поліцейських у мережі facebook розповіла волонтер Віра Гринишина. Поліціянти допомогли жінці з дитиною, яка опинилась на вулиці. Відвезли на вокзал, купили квитки на потяг та відправили у центр допомоги “Дім мами”.

Дзвонить мій мобільний:
– Доброго дня, це патрульний Голосієвського району Києва.
Я канєшно «напряглася», але вигляду не подала.
Поліцейський продовжує:
– В мене в машині жінка з дворічною дитиною їм немає де жити, я погуглив і мені дали ваш номер, сказали ви допоможете. Ви ж волонтер?
– Так, спробую допомогти.

Уточнюю деякі деталі, домовляємося про спільні дії з патрульним, хто і які на себе бере обов’язки, обіцяю йому передзвонити, як тільки знайду рішення цієї ситуації. Далі дзвінки-розмови. Фуххх, знайшли мамі та малечі дах над головою, лишилось передзвонити патрульному і далі реалізовувати план дій. І тут «нежданчік» …

Поліцейський дзвонив з прихованого номера, відповідно передзвонити я йому можу тільки «в рєльсу». І що ж робити? Думай Вєра, думай. Набираю 102 Поліція Житомирської області і пояснюю ситуацію операторці, вона звісно шокована, бо я перебуваючи в Житомирі, прошу знайти в Києві патрульного Голосієвського району, але терпляче вислухавши всі мої пояснення погоджується діяти.

І через 20 хв дзвінок, від того ж патрульного. Кажу йому, що маму з дитиною чекають у Вінниці в центрі “дім мами”. Ну а далі… Поліцейський Виталій Козоріз за свої гроші купує квиток на потяг, з напарником (уточнюю хто) відвозять маму з дитиною на вокзал, садять її. Я допомагаю грошима на таксі, що б вони мали змогу добратися до центру уночі.

 



 

Тут можна підібирати багато мільйон слів подяк, але я би хотіла, щоб ви прямо зараз вийшли на балкон і відчули те, що відчувала б мама і дитина, якби поліціянт Евгений Гридин просто відморозився від «несмертельного» виклику дівчини, просто не парився б і не шукав в гуглі контакти валлонтера, аби знайти безпечне місце для молодої сім‘ї, я хочу аби ви, читаючи ці рядки відчули відчай самотньої і спантеличеної людини, яка телефонує в поліцію аби її врятували і допомогли.

Читайте також:  У Даші Астаф'євої у Києві викрали елітне авто

Я не знаю, як по протоколу мав діяти патрульний, але вийшло все, як треба і мама з малям не залишилися сам на сам в біді. Зараз вони в потязі, а Ольга Череватова, центр «Дім Мами» готується до нових мешканців.
Щось мені підказує, що все буде добре.

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.