facebook

Діана, Мілослава, Вікторія та Єлизавета: Плюс 7 кг за 8,5 місяців. Як ростуть передчасно народжена четверня (ФОТО, ВІДЕО)

Діана, Мілослава, Вікторія та Єлизавета Валіхновські з Кропивницького поважчали на 7 кілограмів з моменту виписки з перинатального центру. Чотирьом, передчасно народженим, дівчатам-близнятам – 8,5 місяців. Вони наздогнали своїх вчасно народжених ровесників. У Всесвітній день передчасно народженої дитини батьки четверні розповіли Суспільному про характери доньок.

Народилися дівчата 3 березня 2020 року. Народилися дівчата майже на два місяці раніше встановленого терміну – розповіла мати Анастасія Валіхновська. Їх вага була від 1,72 до 1,86 кілограма. Всі, крім Єлизавети, дихали з допомогою дихальних апаратів. Після народження місяць провели у лікарні. Виписали дівчат із вагою 2 кілограми 700 грамів.

Зараз діти важать – від 9,8 до 10,4 кілограмів, зріст – від 72 до 74 сантиметрів – розповів батько Владислав Валіхновський: ”Характери різні. Милослава – ніжна, любить обійми, поцілунки. Діана – допитлива, постійно крутить іграшки, все їй цікаво. Віка – людина настрою. Ліза – найрозумніша, все робить першою”.

Плюс 7 кг за 8,5 місяців. Як ростуть передчасно народжена четверня з Кропивницького

Анастасія Валіхновська сказала, що, за словами педіатра, їх доньки розвиваються нормально і вже не мають ознак недоношеності: ”Сказав, щоб забували, що у нас діти недоношені. Це вже повноцінні діти, вміють сидіти, їсти, гратися. Доношені не всі це вміють робити”.




Що відомо

2020 року в перинатальному центрі обласної лікарні у Кропивницькому передчасно з’явилися на світ 70 дітей – розповіла завідувачка Тетяна Мітєва. За час існування центру там передчасно народилися 1241 дитина:” Це діти, які народилася до терміну у 37 тижнів. Має значення і вага новонародженої дитини – до 2,5 кілограмів. Якщо вага перевищує 500 грамів, станом на 22-й тиждень вагітності – це вже не плід, а дитина. Ми боремося за її життя”.

Читайте також:  “Швидка не їхала, тіло винесли у мішку, ховали самі вночі”: страшні деталі похорону померлого від коронавірусу на Тернопільщині

Передчасно народжених дітей працівники центру називають ”поспішайки”.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.