facebook

Ветеран-УКРАЇНЕЦЬ “обламав” спробу провокації, яку планувала кремлівська пропаганда (ВІДЕО)

Учасник війни не тільки відмовився від медалі “70 лєт побєди”, але й заявив, що війна на Донбасі та окупований Крим – на совісті Кремля



!

“Днями 89-річному Івану Ардану з Калуша прийшло повідомлення про подарунок, який його очікує – ювілейна медаль “70 років перемоги” від президента Росії та тисячу гривень премії, – повідомляє “Галка”

Її старенький мав би отримати особисто від Консула Росії у місті Львів, а гроші – від ветеранської організації “Карпатнафтохіму” (яка входить у структуру російського Лукойлу). Однак Іван Кардан без роздумів відмовився від такої нагороди.

“Галка” віднайшла ветерана та дізналася мотиви вчинку.

Без зайвих сантиментів чоловік пояснив – в нинішніх умовах Путін, та й взагалі Російська Федерація, не має морального права вітати українців. Адже війна на Донбасі та анексований Крим – саме на совісті Кремля.

Крім того, онук Івана Ардана нині в якості мобілізованого військового хірурга несе службу в АТО.

Мені не треба медалі Російської Федерації за підписом Путіна. Ну як, внук в АТО, а старий дід приймає урочисто медаль РФ? Треба бути вже повністю нерозумним, щоб таке зробити”, – пояснив Ардан.

Ветеран, незважаючи на солідний вік, розуміє – Генконсул не приїхав би без численної пропагандистської підтримки, яка б на ввесь світ розповіла про “вдячних” Путіну “західняків”. Тож каже, ця акція – чистої води провокація.

Джерела:

http://www.galka.if.ua/starenkiy-veteran-drugoyi-svitovoyi-z-kalusha-vidmovivsya-vid-medali-putina-foto-video/

https://www.youtube.com/watch?v=qM4yjSghhsw

Читайте також:  У Франківську попрощалися з бійцем, який загинув на війні з російським окупантом (ФОТО)

Шукайте деталі в групі Facebook