facebook

У Польщі одразу після затримання помер 44-річний українець

В одному з населених пунктів Бжезінського повіту Лодзького воєводства у Польщі одразу після затримання помер 44-річний українець. Після розтину його тіла стане зрозуміло, що саме призвело до смерті, і чи могла вона настати унаслідок застосування поліцейськими електрошокера.



Про це розповів речник Окружної прокуратури в Лодзі, прокурор Кшиштоф Копаня у коментарі Укрінформу.

“Ми чекаємо на результати розтину, одночасно хочемо проаналізувати запис відеореєстратора, вмонтованого в паралізатор”, – зазначив прокурор.

За його словами, чоловік помер відразу після затримання поліцією. Однак зарано висувати тезу, “що між діями поліції і смертю особи є безпосередній зв’язок”, каже прокурор.

Речник прокуратури додав, що українець приїхав до Польщі 10 листопада і мав працювати на будівництві. На момент трагедії він перебував на обов’язковому карантині, але не дотримувався його. Зокрема, пізно ввечері 15 листопада місцева поліція отримала повідомлення, що агресивно налаштований чоловік у збудженому емоційному стані намагався потрапити на подвір’я та до будинку місцевих жителів.

“Українець поводився агресивно і щодо правоохоронців: кидав у них різноманітними предметами і нібито витягнув ніж. Поліцейські викликали підмогу і після невдалих спроб заспокоїти чоловіка словесно застосували силу – спочатку сльозогінний газ, що не дало результату, а потім паралізатор, що дозволило вдягти на чоловіка кайданки. Після цього йому відразу стало зле, а рятувальники, які прибули на місце події, констатували смерть українця”, – зазначається у повідомленні.

Консул Консульського відділу Посольства України в Польщі Дмитро Горбань повідомив, що справу взято під консульський контроль. Українські консули перебувають у контакті з місцевою прокуратурою, яка зобов’язалася інформувати про хід справи і результати проведених експертиз. За словами Горбаня, 44-річний чоловік нещодавно приїхав з Тернопільської області на роботу до Польщі.

Читайте також:  Третина ВВП Польщі створюється за допомогою українських трудових мігрантів

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.