facebook

В уряді розповіли, у скільки Україні обходиться лікування одного хворого коронавірусом

Лікування одного хворого коронавірусною хворобою COVID-19 в Україні обходиться в середньому в 38 тис. грн. Про це в ефірі ток-шоу «Право на владу» повідомив заступник міністра охорони здоров’я — головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.



«Якщо ми зараз говоримо, скільки в середньому коштує лікування одного хворого, то це 38 тисяч гривень. Це не рахуючи хворого, що перебуває в реанімаційному відділенні, оскільки в реанімації хворі набагато важче«, — розповів він.

Ляшко також зазначив, що на сьогодні Національна служба здоров’я України зовсім інакше оплачує цей тариф.

«Вона оплачує спочатку 1,2 мільйона гривень для підготовки лікарні, щоб лікарня закупила лікарські засоби, які повинні використовуватися для лікування, і надалі платить 170 тисяч гривень на медичну бригаду, біля якої прив’язані як медичні працівники, так і певне медичне обладнання, яке має використовуватися«, — резюмував Ляшко.

Додамо, що за даними НСЗУ, протягом жовтня кількість пацієнтів, госпіталізованих з коронавірусною хворобою COVID-19 зросла майже на 80% в порівнянні з вереснем.

Договір з НСЗУ на стаціонарне лікування пацієнтів з COVID-19 мають 429 медустанов. У травні таких лікарень було 240. До лікування пацієнтів з коронавірусів в лікарнях залучені майже 44 тисячі медиків. При цьому за лікування пацієнтів з COVID-19 або з підозрою на нього НСЗУ виплатила вже більше 8 млрд грн.

При цьому МОЗ запросив додаткові кошти для оплати НСЗУ лікування COVID-19, щоб покрити витрати грудня на тлі зростання кількості госпіталізацій. Національну службу здоров’я України, як вказали в установі, не вистачає 5,6 млрд грн на оплату медустановам, які мають договори на лікування пацієнтів з COVID-19 в стаціонарі.

Додамо, в Україні на ранок 20 листопада зафіксовано під 600 тисяч випадків коронавірусної хвороби COVID-19, приріст випадків за добу — вперше більш 14 тисяч, черговий антирекорд для країни — другу добу поспіль.

Читайте також:  У Тернополі на Різдвяні свята мати застала мертву доньку у зачиненій квартирі

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.