facebook

“Пік епідемії коронавірусу в Україні припаде на січень-лютий”, – лікар

Пік епідемії коронавірусу в Україні буде досягнуто в січні-лютому, а нинішню статистку в 12-13 тис. хворих можна множити на 5.



Про це в інтерв’ю OBOZREVATEL сказав головний лікар медичного центру “Біокурс” Тарас Жиравецький. На його думку, наразі Україна тільки розганяється, хоча цей період у нас вважається як друга хвиля.

“Пік повинен настати десь у січні-лютому – тоді буде найбільше навантаження на тих, хто захворів і потрапив до стаціонару. Далі підемо вниз. Зараз ми тільки розганяємося, хоча вважається це як друга хвиля. Важко сказати, скільки хворих виявлятимуть у пік. Навіть нинішню статистку в 12 тис. можна множити на 5”, – припустив лікар.

На уточнення, чому на 5, а не на 3, як оцінює Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ), Жиравецький зазначив, що не всі хворі зі статистики потрапляють до лікарень.

“Навіть кожен третій не потрапляє в стаціонар і не кожен десятий. Думаю, десь 32 тис. хворих на добу у нас є. Але колективного імунітету поки немає. Він настає, коли перехворіє 60-70 відсотків населення”, – підсумував він.

Читайте також:  Платимо життями: інфекціоніст жорстко розкритикував дії влади в Україні

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.