facebook

Абонплата за газ по-новому: кому з українців доведеться розщедритися

Абонплата за газ по-новому: кому з українців доведеться розщедритися



Нові розцінки абонплати
Абонплату на блакитне паливо перерахують

З 1 січня в Україні зміниться вартість абонплати за газ. На даний момент українці платять абонентську плату, розраховану з вжитого обсягу газу за період з жовтня 2018 по вересень 2019 року. Кому з українців доведеться розщедритися пише видавництво “Обозоеватель”.

З приходом 2021 року абонплату за газ перерахують по-новому. Вартість буде залежати від кількості витраченого газу за період з жовтня 2019 року по вересень поточного року. Отже, якщо в зазначений період витрачали більше, в цьому році доведеться розщедритися – сума абонплати в платіжці виросте. Тим, хто зумів протягом року економно витрачати блакитне паливо пощастить більше – сума абонплати знизиться.

Крім того, деякі облгази будуть наглядати сам тариф на газ. Зокрема, Київоблгаз намір зайнятися цим питанням. У Київоблгаз підрахували, що наявних коштів не вистачає, так як розмір зарплат збільшився і вартість матеріалів зросла.

На даний момент українці отримують дві платіжки за газ. У першій вказується сума по лічильнику, тобто за кількість спожитого газу, а друга – так звана “за трубу”, тобто на утримання інфраструктури. Абонплату українці зобов’язані платити щомісяця, навіть якщо Нафтогаз буде надавати блакитне паливо безкоштовно.

Читайте також:  В Україні змінять правила надання декретної відпустки

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.