facebook

Чехія з понеділка пом’якшує карантин: Що зміниться

З понеділка години роботи магазинів продовжаться, а також посунеться час комендантської години. Однак у неділю магазини не будуть працювати.



В зв’язку зі зменшенням нових випадків захворюванням на коронавірус, з понеділка влада Чехії вирішила послабити деякі з заходів карантину.

У п’ятницю уряд схвалив пропозиції міністра охорони здоров’я Яна Блатного, в основі яких лежить протиепідемічна ситуація (Система ПЕС). За його мірками, Чехія впала з п’ятого на четвертий ступінь.

З понеділка години роботи магазинів будуть продовжені з 20:00 до 23:00.

Рішення стосується лише тих магазинів, які вже відкриті. Інші заклади, які повинні були закритися через епідемію в попередні тижні, повинні почекати, поки шкала ПЕС не впаде до третього рівня. За словами міністра промисловості Карела Гавлічека, всі магазини та служби можуть відкритися з 30 листопада.

Поки що заборона на роботу магазинів у неділю та обмеження кількості людей у приміщенні магазину, відповідно до конверсії одного покупця на 15 квадратних метрів, також залишаються в силі. Міністр Гавличек, який спочатку пропонував зняти обидва ці обмеження, заявив, що поступився під аргументами епідеміологів.

Разом з продовженням робочого часу магазинів, початок комендантської години також буде перенесено. Зараз він діє з 21:00, з понеділка люди зможуть вільно пересуватися до 23:00.

Також розширюється можливість спільних заходів від двох до шести людей в одному місці разом. На таких церемоніях, як весілля, похорони чи богослужіння, коло осі розшириться до 20.

З понеділка на фермерських ринках застосовуватимуться ті самі заходи, що і в звичайних магазинах. Уряд також дозволив продавати ялинки, прикраси та коропи.

Читайте також:  Анджеліна Джолі офіційно заявила і роман з жінкою: останні подробиці

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.