facebook

“Ми маємо право навчатися в школі”: італійські учні протестують проти дистанційки

В італійському місті Турин 12-річна школярка Аніта Яковелі влаштувала акцію протесту проти дистанційного навчання, яке запровадили в країні через значну кількість хворих на COVID-19.

Щодня, починаючи з 6 листопада, учениця приходить до власної школи й продовжує виконувати завдання на вулиці, а поряд з імпровізованим місцем навчання ставить плакат: “Навчання у школі – це наше право”, передає іноземне видання The Guardian.



Спочатку це був одиночний протест, але незабаром до Аніти приєднались її подруги, однокласники й врешті-решт ініціатива школярки охопила практично всю Італію.

За словами Аніти, діти втомилися навчатися вдома, сидячи постійно перед комп’ютерами:

Коли у березні оголосили, що школи закриваються, ми були щасливі. У нас був тиждень тестів й ми сподівалися їх пропустити. Згодом стало надзвичайно важко і ми втомилися.

Проте втома – це не єдина проблема. Часом зникає інтернет і завдання доводиться виконувати заново, пояснює школярка. Хтось з учнів узагалі немає доступу до інтернету та навіть родичів, які могли б з цим допомогти.

Протест Аніти привернув увагу міністерки освіти Італії Люсії Аццоліни. Вона зателефонувала дівчинці та запевнила, що активно працює над тим, аби діти могли повернутися до школи.

До слова, в Італії ситуація з COVID-19 не стабільна. Станом на 23 листопада в країні зафіксовано понад 800 000 осіб, інфікованих коронавірусом, передає Мінфін.

Через другу хвилю захворювання обмеження червоної зони діють у кількох регіонах країни. Молодшим учням дозволено відвідувати школи, а старші навчаються дистанційно.

Читайте також:  Терпець урвався! В Україні пройдуть акції протесту

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.