facebook

По 8 тисяч гривень, ФОПи отримають матеріальну допомогу – Зеленський

Президент України Володимир Зеленський заявив, що фізособи-підприємці отримають матеріальну допомогу в розмірі 8 тисяч гривень.

Про це він сказав у відеозверненні до українців, яке оприлюднив у своєму телеграм-каналі. Президент додав, що до Верховної Ради найближчим часом буде подано законопроєкти щодо заходів для економічної підтримки громадян та бізнесу у зв’язку з карантинними обмеженнями.

Розроблені законодавчі ініціативи, зокрема, передбачатимуть, що фізичні особи – підприємці та наймані працівники, чия сфера діяльності потрапляє під закриття через карантин, отримають матеріальну допомогу у розмірі 8 тис. грн.

Як вказує пресслужба Офісу президента, згідно з розрахунками, понад мільйон українців зможуть отримати допомогу за цією програмою, а її загальний обсяг становитиме майже 10 млрд грн. Крім того, підприємці одержать одноразову матеріальну допомогу для збереження робочих місць.

“Це буде сума, пропорційна часу так званого простою, у розмірі до 8 тисяч гривень на одного працівника”, – зазначив президент.

Читайте також:  Суд заарештував шість суден, що вивозили вкрадене українське зерно

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.