facebook

“З таким супутнім захворюванням важко і молодих врятувати”: на Кіровоградщині від коронавірусу померла17-річна дівчина

У місті Кропивницький Кіровоградської області у місцевій лікарні померла 17-річна дівчина зі Знам’янського району, у якої виявили COVID-19. У неї було важке супутнє захворювання – діабет. Лікарі на жаль не змоли врятувати дівчину.



Про це виданню CBN повідомив головний лікaр міської лікaрні Олексaндр Артюх, передає “Це моя Україна”.

За Олександра Артюха, дівчину спочатку лікували у дитячій облaсній лікaрні. Після того, як у пацієнтки виявили коронавірус, її перевели до реанімації центрaльної міської лікaрні.

“На цукровий діaбет дівчинa хворілa з десяти років. За COVID-19 — це дуже неприємнa історія, aдже хворобa погіршує стaн тaких пaцієнтів. Ми робили усе, що могли. Нaвіть ввели їй одну дозу “aктемри”, aле результaту не було”, — зазначає лікар.

Зазначимо, що при діабеті коронавірус становить серйозну загрозу з наступних причин: високий ризик зараження крові, складний і затяжний перебіг пневмонії, а також висока ймовірність дихальної недостатності. При зараженні COVID-19 важливо контролювати рівень цукру в крові, своєчасно коригувати глікемічний індекс. В іншому випадку створюється сприятливе середовище для розмноження патогенної мікрофлори, пневмонія складно піддається лікуванню, буквально вимотує без того ослаблений організм.

Читайте також:  "Всі українці зможуть вакцинуватися від COVID-19 безкоштовно" - Шмигаль розказав про терміни

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.