facebook

Коли чекати на локдаун: уряд готується ухвалити рішення

Впровадження тотального карантину залежатиме від результатів карантину вихідного дня.



В Україні вже через тиждень можуть ухвалити рішення щодо необхідності впровадження локдауну. Рішення залежатиме від результатів карантину вихідного дня. Про це заявив заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко в інтерв’ю «BBC Україна»:

Перші результати карантину вихідного дня, впровадженого 13 листопада задля зменшення кількості хворих на COVID-19, будуть помітні за тиждень. Тоді стане зрозуміло, чи потрібно застосовувати повний локдаун.

За словами прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, уряд не виключає запровадження обмежень на новорічні та різдвяні свята. В Офісі президента припустили, що це можливо з кінця грудня до середини січня.

В уряду наразі немає чіткого плану щодо формату ймовірного локдауну. Навесні такий карантин передбачав зупинку громадського транспорту і закриття усіх розважальних закладів та закладів харчування. Працювали лише аптеки та продуктові магазини.

Як обіцяє влада, дату та перелік обмежень повідомлять щонайменше за тиждень до запровадження жорсткого карантину.

Нагадаємо, що дитсадки та школи у період локдауну працюватимуть. Про це повідомив народний депутат Роман Грищук.

Читайте також:  За час лікування схудла до 40 кг: Наталія Целовальнікова розповіла, як змінилося її життя за рік після вибyxy(відео)

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.