facebook

Ян Блатний пропонує продовжити надзвичайний стан в Чехії після 12 грудня

За словами міністра охорони здоров’я Чехії Яна Блатного, подальше зниження рівня захворюваності на Covid-19, до третього рівня, малоймовірне. Через це, продовження дії надзвичайного стану буде доцільним, сказав він після позачергового засідання уряду.




POLITIKA, BLATNÝ JAN, MINISTERSTVO ZDRAVOTNICTVÍ, MZ
FOTO: CNC / JAKUB POLÁČEK,Image: 566216090, License: Rights-managed, Restrictions: Při použití tohoto snímku povinnost uvést kredit ve formě: Jakub Poláček / CNC / Profimedia, Model Release: no

Про це повідомляє “Це моя Україна” з посиланням на Česká televize

Він також прокоментував очікувану вакцинацію проти коронавіруса. Багато компаній розробляють вакцину. Однак Блатний зазначив, що не очікує, що люди зможуть вибрати, якою з речовин вони хочуть вакцинуватися.

“Послаблення протиепідемічних заходів саме по собі, швидше за все, зупинить черговий спад захворюваності, можуть бути деякі стрибки навіть трохи вгору“, – сказав міністр.

За словами Блатного, наприкінці року буде час оцінити діючу протиепідемічну систему ПЕС, та чи потрібно в неї вносити якісь зміни.

Тим часом, він повідомляє, що уряд попросить палату депутатів про чергове продовження надзвичайного стану в країні. Зараз він діє до 12 грудня. За словами Блатного, без надзвичайного стану протиепідемічні заходи більше не будуть виконуватися. Він заявив журналістам, після позачергового засідання уряду, що готує детальний матеріал для переговорів з депутатами та для прем’єр-міністра Андрея Бабіша. Однак до розгляду даного питання залишилося два тижні, зазначив він.

Читайте також:  У Чехії не вистачає іноземних працівників: працедавці готові повністю забезпечувати робітників

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.