facebook

Кабмін дозволив використовувати персональні дані хворих на COVID-19 без згоди власників

Кабінет міністрів дозволив державним органам використовувати деякі персональні дані без згоди власника. Дозвіл діятиме до кінця карантину та протягом 30 днів після його закінчення.

Так, у порівняльній таблиці до проєкту постанови “Про внесення змін до постанови Кабінету міністрів від 22 липня 2020 р. №641”, зазначено, що на період карантину тимчасово дозволяється обробка персональних даних осіб з підозрою на інфікування або з підтвердженим діагнозом захворювання на COVID-19 та медичних працівників.

Так, Національній службі здоров’я дозволено обробляти дані щодо прізвища, імені, по батькові, дати народження, місця народження і проживання, роботи або навчання, номеру телефону, діагнозу, місця шпиталізації, відомостей про стан здоров’я “та інших персональних даних у порядку інформаційної взаємодії між зазначеними суб’єктами”.

У документі також відзначається, що дані підлягають знеособленні, а, у разі неможливості – знищенню протягом 30 днів після ухвалення рішення про скасування карантину”.




Що відомо

Станом на ранок 2 грудня в Україні підтверджено 13 141 нових випадків COVID-19, летальних випадків за добу — 169, одужали 13 882 людини, шпиталізовано — 1447 осіб.
Міністерство охорони здоров’я розглядає можливість введення локдауну на три тижні у грудні або в січні.

Читайте також:  9 смертей та нові випадки інфікування COVID-19 в Україні: деталі

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.