facebook

Бюджет Пенсійного фонду скоротять на 8 млрд гривень: як це вплине на виплати

Уряд не планує скорочувати видатки на соціальні виплати, попри зменшення фінансування Пенсійного фонду на 8 млрд грн. Прем’єр запевняє, що їх буде компенсовано за рахунок доходів Фонду.
Про це на засіданні Кабміну повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.


“Попри чутки, жодні соцвиплати наступного року не будуть зменшені. Передбачається зростання пенсій для всіх наших пенсіонерів. Важливий момент: зменшення на 8 млрд грн фінансування Пенсійного фонду з бюджету буде компенсовано завдяки зростанню власних доходів Фонду”, – повідомив урядовець.

За його словами, ці доходи будуть забезпечені, зокрема, завдяки зростанню мінімальної зарплати. з 1 січня 2021 року вона сягне 6 тис. грн, а збільшення мінімальної зарплати до 6,5 тис. грн буде перенесено на 1 грудня наступного року.

Також за словами Шмигаля не планують змінювати податкові ставки.

“Ключові податкові ставки такі як ЄСВ, ПДФО, ПДВ, військовий збір залишаться без змін. Зростання доходів бюджету на більш ніж 100 млрд грн перш за все буде забезпечено завдяки відновленню та детінізації економіки. А також завдяки остаточній ліквідації всіх схем у податковій та на митниці”, – додав прем’єр.

“У самому ж листопаді виконання держбюджету склало фактично 110%. При цьому на Єдиному казначейському рахунку станом на 1 грудня знаходиться фактично 20 млрд грн. Наприклад, у 2018 ця сума становила 17,2 млрд грн”.

Читайте також:  В Україні з березня збільшиться щомісячна допомога на дитину: кому додадуть 400 грн

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.