facebook

Україна і кредитори погодили нову дату зустрічі

Наступний раунд переговорів відбудеться у Вашингтоні 15 липня.

1651538



Наступний раунд переговорів України з кредиторамивідбудеться у Вашингтоні 15 липня за участю міністра фінансів Наталії Яресько. Про це сказано в повідомленні прес-служба Мінфіну увечері в п’ятницю, 20 липня.

Згідно з повідомленням, українська делегація на чолі з урядовим уповноваженим з питань управління державним боргом Віталієм Лісовенкомі Спеціальний комітет кредиторів сьогодні провели конференц-дзвінок для обговорення низки аспектів майбутньої боргової операції. В ході переговорів сторони підтвердили, що мають спільну мету – завершити боргову операцію України якомога швидше.

Реструктуризація частини зовнішнього боргу – одна з рекомендацій МВФ, від якої Україна очікує отримати другий транш кредиту.

Комітет кредиторів – це об’єднання найбільших іноземних кредиторів України, сформований після того, як уряд заявив про намір реструктуризувати частину зовнішнього боргу. Комітет не підтримує ідею українського уряду списати частину боргу і наполягає на досягненні компромісу щодо відстрочення боргових зобов’язань. Київ, у свою чергу, неодноразово звинувачував комітет у непрозорості і неготовності домовлятися.

Як повідомляв Кореспондент.net, Україна вчасно здійснила чергову купонну виплату за євробондами на $3 млрд, розміщеними на користь РФ в грудні 2013 року.

Читайте також:  Цивілізований світ повинен об'єднатися проти агресії раSSєї

Шукайте деталі в групі Facebook