facebook

Січневий локдаун в Україні: Ляшко назвав попередній перелік обмежень

Під час локдауну в Україні, який планують запровадити на початку січня, можливо, дозволять працювати гірськолижним курортам, готелям та церквам.



Про це повідомив головний санітарний лікар Віктор Ляшко. Він пояснив, що курортам можуть дозволити працювати, щоб у людей була можливість виїхати з великих міст. Готелі ж зможуть забезпечувати відвідувачів сніданками.

Якщо церквам дозволять працювати, то тільки з обмеженням одна людина на 5 кв. м.

Громадський транспорт, продуктові магазини, аптеки працюватимуть. Закрити планують школи, дитячі садочки, спортзали, ресторани та інші розважальні заклади. Але закладам харчування можуть дозволити працювати на доставку і видачу замовлень.

Однак Віктор Ляшко пояснив, що це попередній перелік обмежень, точний планують оголосити 9 грудня. Очікується, що завдяки жорсткому карантину у січні вдасться знизити кількість щоденних хворих приблизно до 6-8 тис. за добу.

Напередодні міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що МОЗ пропонуватиме запровадити локдаун в Україні на три тижні на початку січня.

За його словами, до кінця грудня недоцільно запроваджувати жорсткий карантин, оскільки наразі спостерігається стабільний приріст нових випадків коронавірусної хвороби без різких стрибків.

Читайте також:  Школяр вимагав гроші в однолітків, шантажуючи їх

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.