facebook

Перестрілка в Мукачевому: вбито 2 бійців “Правого сектора”, 9 людей поранено. Хроніка

У Мукачевому, біля траси Київ-Чоп, виникла кривава перестрілка з “Правим сектором”



im578x383-000000_strillya_9

Про це повідомляє сайт Мукачево.net.

Як зазначає ресурс Мукачево.net, за попередньою інформацією, озброєні особи, які представилися як “Правий сектор”, зайняли територію комплексу Антарес та колишнього нічного клубу Червоний дракон. Їм зчинили опір люди з оточення народного депутата Михайла Ланьо, який в епіцентрі подій.

Користувачі соцмереж повідомляють, що комплекс оточено міліціонерами у бронежилетах. Комплекс, до якого входять тренажерний зал, басейн, сауна, належить народному депутату Михайлу Ланьо.

Саме перестрілка виникла близько 14:00 біля Червоної гори на трасі Київ-Чоп – як продовження розбірок.

Рух транспорту по вулиці Данила Галицького (колишня Дзержинського) обмежено. В частині від Бульвара Гойди і до виїзду з міста. Постріли чутно в районі АЗС поблизу Червоної Гірки.

Як повідомляють правоохоронці – оголошено план перехоплення.

За інформацією прокурора області Володимира Янка, котрий знаходиться зараз на місці, є поранені серед працівників правоохоронних органів. Загиблих наразі немає.

Як повідомляє сайт Мукачево.net з посиланням на медиків, в результаті розбірок поранено 9 людей. Одна людина  – у вкрай важкому стані. У нього поранення голови. 5 спецпризначинців та один водій отримали вогнепальні поранення.  За словами медиків, була присутня і важка зброя типу гранатомета.

Також, як повідомляє місцевий сайт PMG.ua, біля АЗС на трасі Київ-Чоп при виїзді з Мукачевого горять три автомобілі.

Пізніше на перестрілку відреагував Петро Порошенко, заявивши, що доручив правоохоронцям затримати злочинців.

“Доручив правоохоронним органам роззброїти і затримати злочинців, які вчинили стрілянину і вбили мирних мешканців Мукачевого. Держава повинна дати рішучу відсіч всім проявам бандитизму!”, – написав він, підтвердивши смерті в результаті перестрілки.

А голова МВС Арсен Аваков повідомив, що бандити в Мукачевому гранатометами знищили 2 міліцейських авто і їм запропоновано здатися.

Головний командир ВО “Тризуб” ім.Степана Бандери Андрій Стемпіцький повідомив, що в результаті перестрілки в Мукачево вбито 2 бійців “Правого сектору”, ще 4 поранено. Також він розповів свою версію кривавої події.

Також в МВС офіційно прокоментували перестрілку. В міністерстві розповіли, що бандити застосували гранатомети і знищили два міліцейських авто, поранили чотири цивільних особи і трьох працівників міліції. Один потерпілий і один правоохоронець перебувають у важкому стані.

Читайте також:  Нічна аварія у Калуші: автомобіль зіткнувся із мотоциклом

Також з’явилося фото нападників з перестрілки в Мукачевому та хронологія кривавої події від сайту Мукачево.net.

Директор департаменту комунікації МВС України Артем Шевченко заявив, що в мукачевській перестрілці загинув один цивільний.

Також Шевченко розповів про зброю “Правого сектора”. “Злочинці у Мукачевому, відкривши вогонь по міліції, використовували крупнокаліберний кулемет ДШК 12,7 мм закріплений у пікапі та гранатомет РПГ-18 “Муха”, – написав він.

Слід зазначити, що через ситуацію з перестрілкою “Правий сектор” збирає безстрокову акцію під адміністрацією Порошенка.

Прокуратура Закарпатської області за вказівкою ГПУ розпочала розслідування мукачевської перестрілки за фактом організації теракту.

Криваві події нарешті прокоментував голова “Правого сектору” Дмитро Ярош.

Народний депутат Мустафа Наем, який прибув до Мукачевого, розповів всі деталі, які отримав від СБУ та МВС щодо перестрілки. Якщо коротко: “стрілка” нардепа Ланьо з “Правим сектором”, вистріл охоронцю в голову, погоня та перестрілки. Можлива причина – контрабанда цигарок.

https://www.youtube.com/watch?v=GFCSV8eCm4w

https://www.youtube.com/watch?v=Ce9TI3hp_R4

https://www.youtube.com/watch?v=MaMHe6dem74

джерело http://espreso.tv/news/2015/07/11/v_mukachevo_na_trasi_kyyiv_chop_perestrilka_8_cholovik_poraneno__goryt_3_mashyny

Шукайте деталі в групі Facebook