facebook

Україна не перенесе локдаун навіть у разі значного скорочення захворюваності — Степанов

Жорсткий карантин, запланований з 8 по 24 січня 2021 року, не будуть перенесити навіть у разі значного скорочення захворюваності COVID-19.



Про це повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов, передає Interfax-Україна.

“Жорсткий карантин буде з 8 по 24 січня. Наприкінці січня починається зростання хворих на грип, у яких спостерігаються такі самі ускладнення. Нам необхідно зайти в лютий із мінімальною кількістю хворих на COVID-19. Тому ніякого перенесення жорсткого карантину в січні не буде”, – наголосив міністр.

Коментуючи рішення уряду продовжити роботу закладів харчування в новорічну ніч, міністр зазначив, що навіть у разі дії заборони працювати після 1:00 це навряд чи змусило б людей розійтися.

“Рішення уряду стосується виключно часу роботи закладів харчування, інші решта обмежень залишається (…) Навряд чи всі ресторани почнуть зачинятися о 1:00 ночі. Ми розуміємо, що хтось працюватиме до 2:00 і т. д.”, – сказав Степанов.

Як повідомлялося, уряд дозволив ресторанам, кафе та іншим закладам громадського харчування працювати в новорічну ніч до 7:00.

В інший час дії карантину, продовженого до кінця лютого, роботу закладів громадського харчування заборонено з 23:00 до 7:00 наступного дня. А в період суворішого карантину з 8 по 24 січня включно ресторани й кафе зможуть працювати тільки навинос за адресною доставкою.

Читайте також:  Українцям на карантині хочуть роздати по 720 грн: кому, скільки і як уріжуть податки

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.