facebook

Як отримати вакцину від Covid-19 позачергово: Україна придумала “лайфхак”

Україна запропонує компаніям-виробникам Pfizer / BioNTech і AstraZeneca послуги перевезення літаком Ан-225 “Мрія” вакцин від коронавірусу. В обмін на це влада хоче прискорити процес отримання ліків.



Підхід до вакцинації у нас провалений, тому що це війни – лікар-інфекціоніст

Про це в ефірі телеканалу “Україна 24” заявив глава комітету Верховної Ради з питань охорони здоров’я, депутат від “Слуги народу” Михайло Радуцький.

“Найпотужніший літак у світі можна обладнати спеціальним обладнанням для підтримки температури мінус 70, і за це прискорити отримання вакцини, якщо ми будемо доставляти цю вакцину на інші замовлення, які надходять до компаній-виробників. Ми будемо просити, щоб отримати позачергово, поза квотою вакцини”, – сказав нардеп.

В рамках міжнародної програ мми COVAX перші дози Україна повинна отримати в лютому-березні 2021 року. Йдеться про 8 млн доз, розрахованих на 4 млн осіб.

“Зусиллями Міністерства закордонних справ, президента України ведуться переговори з виробниками, з президентами країн, де знаходяться виробники, щоб отримати цю вакцину як можна раніше”, – сказав Радуцький.

Першими вакцину повинні отримати медики, вчителі, правоохоронці та люди похилого віку. В аптеках вона може з’явитися не раніше осені.

Нагадаємо, міністерство охорони здоров’я України затвердило дорожню карту про проведення в країні вакцинації від коронавірусу на 2021-2022 роки, яка складається з 5 етапів.

Читайте також:  Страшне видовище! В столиці сталася моторошна ДТП за участі тролейбуса

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.