facebook

Майже 7 тисяч українців привітали Шевченка з днем народження у твітері (огляд соцмереж)

У твітер-штормі до дня народження Кобзаря взяли участь політики, журналісти, культурні діячі та численні шанувальники творчості митця




shevchenko10

До 201-ї річниці від дня народження українського поета і художника Тараса Шевченка у багатьох містах України було проведено святкові акції з покладанням квітів та читанням віршів. Міністерство культури та Національна радіокомпанія організували 18-годинний радіомарафон «Шевченко мобілізує!». 

Користувачі соцмереж теж були у тренді й провели до дня народження поета твітер-шторм, у якому взяло участь майже 7 тисяч шанувальників творчості Шевченка.

Вітати Тараса Шевченка у соціальних мережах почали раніше, ніж почалися офіційні святкові заходи, – 7 березня. Саме тоді було ініційовано твітер-шторм із хештегами #Шевченко, #Шевченко201 та #Шева201.

9 березня президент України Петро Порошенко у Національному музеї Тараса Шевченка вручив Національні премії імені Тараса Шевченка лауреатам і зазначив, що розвивати культуру особливо важливо в умовах війни. Після чого розмістив на своїй сторінці кілька повідомлень із хештегом #Шевченко201

Вшанували пам’ять поета і долучилися до твітер-шторму також  політики, посольства України в різних державах світу, дипломати, культурні діячі та журналісти.

?

Мітинг пам’яті Шевченка в Сімферополі

В анексованому Криму шанувальники творчості Тараса Шевченка вийшли вшанувати його пам’ять у Сімферополі. Там близько 50 активістів із квітами і прапорами прийшли до погруддя поета, де трьох із них затримала російська поліція.

Шевченко-художник

Користувачі соціальної мережі мікроблогів зауважили, що Тарас Шевченко не лише видатний поет, а й талановитий художник. Серед численних повідомлень у твітер-штормі значна частина припадає на художні твори Кобзаря:

Шевченко з усіх кінців світу

Окремою темою твітер-шторму стали пам’ятники та погруддя Шевченка, що були встановлені в різних містах України та багатьох країнах світу:

Твітер-шторм на честь 201-річчя від дня народження Тараса Шевченка супроводжувався численними фотографіями урочистостей, акцій, виступів та покладань квітів до меморіалів поета у різних містах України. Для багатьох користувачів мережі мікроблогів інтернет-акція стала нагодою розповісти цікаві й несподівані перші спогади про знайомство з постаттю Шевченка та його творчістю.

Піднятися у трендах українського твітера Шевченку вдалося на 2-е місце.

На момент публікування огляду у твітер-штормі з нагоди 201-річчя Тараса Шевченка взяло участь майже 7 тисяч користувачів.

Читайте також:  “Коломойський – мій друг і партнер. Ніколи не соромлюся про це казати”, – прикарпатський нардеп Шевченко

Шукайте деталі в групі Facebook