facebook

Грецію залишають в єврозоні

Про це нібито домовилися на саміті глави держав й урядів 19 країн єврозони.

1652145



Саміт глав держав й урядів 19 країн єврозони прийняв рішення залишити Грецію у співтоваристві “на підставі досягнутої з Афінами згоди про виконання зобов’язань перед кредиторами”, повідомило джерело в кулуарах зустрічі, передає ТАСС.

“Досягнуто порозуміння про початок третьої програми допомоги Греції, що гарантує збереження країни в складі єврозони”, – сказав він.

Дипломат особливо наголосив, що третя програма здійснюватиметься “суворо поетапно, в міру реалізації бюджетних заходів Греції”.

Першим кроком, який повинні зробити Афіни для виконання своїх зобов’язань, стане “прийняття парламентом до 14 липня узгоджених з інститутами структурних реформ”. Мова йде про шість законопроектів, зокрема про пенсійну і податкову реформи, включаючи перегляд системи ПДВ.

Після цього, в середу, відбудеться чергова зустріч Єврогрупи, яка підтвердить запуск третьої трирічної програми кредитування Греції. Якщо з будь-якої причини цього не станеться, третя програма буде зірвана.

“Це гарантує відновлення необхідного рівня довіри Греції”, – сказав він.

За попередньою інформацією, обсяг третьої трирічної програми допомоги Греції з боку МВФ і єврозони складе 90 млрд євро у вигляді пільгових кредитів. Між тим, ця інформація має суто попередній характер – переговори про уточнення всіх деталей програми ще чекають.

Раніше повідомлялося, що Єврогрупа рекомендує ЄС запропонувати Греції тимчасовий вихід з єврозони, якщо угода з надання фінансової допомоги не буде досягнута.

Читайте також:  “Київське рішення”: Європейці повинні проявити солідарність перед загрозою

Шукайте деталі в групі Facebook

Теги: ,