facebook

СБУ гарантує справедливий розгляд подій в Мукачевому – Грицак

Глава відомства зазначив, що силові органи не допустять продовження бойових дій.

1652141




СБУ гарантує справедливий розгляд, якщо всі бійці “Правого сектора”, що прийняли участь в інциденті в Мукачевому, здадуть зброю і розпочнуть співпрацювати з владою, заявив голова СБУ Василь Грицак у коментарі для “Цензор.НЕТ” щодо подій у Мукачевому.

“Є незаперечний факт, на який держава зобов’язана відреагувати насамперед – загинули люди, є поранені. Необхідно не допустити подальшого кровопролиття, не допустити жертв. Це найважливіше. Ми в постійному зв’язку з керівництвом “ПС”, ситуація стабільна. Вирішувати проблему необхідно з урахуванням позиції всіх сторін. Продовження бойових дій ми не допустимо. Далі. Необхідний максимально прозорий розгляд, за участю громадськості, народних депутатів, щоб встановити всі деталі та обставини, через які був відкритий вогонь і загинули люди. Я гарантую справедливий розгляд, якщо всі бійці “ПС”, які взяли участь в інциденті в Мукачевому, здадуть зброю і розпочнуть співпрацювати з владою”, – сказав Василь Грицак.

“Я багато часу провів на фронті і воював плечем до плеча з добровольцями. Ніхто не збирається “зачищати” патріотів. Ми виявили сьогодні двох поранених бійців “ПС” – їм надана вся необхідна допомога, вони переправлені до лікарні, стан стабільний. У держави є питання тільки до конкретних громадянам, які порушили закон. Ми повинні спільними зусиллями якомога скоріше відновити хід подій і визначити відповідальність”, – додав він.

“Відповідальність – ключове питання. Співробітники СБУ поза зоною АТО йдуть з роботи і здають зброю. Їздити мирними містами з кулеметами і автоматами, відкривати вогонь, стріляти на ураження з гранатометів в мирному місті неприпустимо нікому. Не можна стріляти по мирних громадянах, по співробітниках правоохоронних органів. Якщо б до цього були причетні мої підлеглі – я б діяв аналогічно. Це питання безпеки громадян. Тому треба розібратися без емоцій.

Читайте також:  У Франківську невідомі в масках побили битами активіста Хіміка

Щодо боротьби зі злочинністю. У ході розслідування буде дано визначення і мафіозним структурам області. І з такого розслідування треба було починати. Я запитав представників “ПС”: “А що ви зробили для того, щоб побороти мафію мирними, законними методами?” Немає відповіді. Це наша держава, і ми повинні міняти її разом. Мої контакти не міняються, і у керівництва “Правого сектора” немає жодних проблем довести до мене будь-яку інформацію.

Що має зробити держава для припинення війни за потоки контрабанди?

Моя пропозиція, якщо коротко, реалізувати комплекс заходів, зокрема кадрові рішення прийняти, – в максимально короткі терміни розпочати організацію спільних митних постів на державному кордоні з країнами Європейського союзу, і провести інтеграцію баз даних імпорту-експорту з митницями наших західних сусідів. Безконтрольність розв’язує руки мафії”, – наголосив Грицак.

Порошенко обговорить перестрілку в Мукачевому на Військовому кабінеті РНБО

Нагадаємо, люди в спортивних костюмах і з автоматами, які брали участь в перестрілці з “Правим сектором” у Мукачевому, це працівники міліції, які були підняті за тривогою і які не встигли переодягнутися у формений одяг, 11 липня в Мукачевому сталася перестрілка за участю бійців Правого сектора.

В результаті постраждали шість співробітників правоохоронних органів, три цивільні особи і п’ять чоловік з написами Правий сектор на одязі. За даними відомства, у невідомих були, зокрема, гранатомети РПГ- 7, автомати Калашникова, кулемети ДШК.

У свою чергу, Ярош закликав “негайно затримати бандитів і тих міліцейських чинів”, які віддали наказ стріляти.

Зазначимо, що міліція і Правий сектор звинувачують один одного в початку перестрілки.

Шукайте деталі в групі Facebook