facebook

Україна уклала угоду з Китаєм на поставку 1 млн 913 доз вакцини проти COVID-19 компанії “Sinovak”

Міністерство охорони здоров’я заключило договір з Китаєм, на поставку 1 млн 913 доз вакцини проти COVID-19 виробництва компанії “Сіновак” (Sinovac Biotech, Китай).



Про це повідомляє міністерство охорони здоров’я.

У МОЗ повідомляють, що президент України спільно з медичним відомством веде активну роботу щодо отримання Україною вакцини вікд коронавірусу. Загальна цифра отриманих доз становитиме 1 млн 913, при першому транші Україна отримає 700 тисяч доз.

“Їх ми отримаємо протягом 30 днів після реєстрації вакцини або в країні-виробнику, або в інших країнах”, — наголосив Міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

Переговори щодо можливого отримання вакцини, велися українською стороною ще з вересня, цього року.

Довідково, “Сіновак” (Sinovac Biotech) — найбільша китайська компанія з виробництва вакцин, заснована у Пекіні в 2001 році, виробляє від 300 до 500 млн доз вакцин на рік. “Сіноваком” були розроблені і виведені на ринок вакцини проти гепатиту А та А і В, вірусів грипу, включно з “пташиним”, паротиту.

Також у МОЗ наголошують, що “Сіновак” є акціонерною компанією. Акції компанії котируються на американській фондовій біржі NASDAQ.

Нагадуємо, як раніше повідомляв глава МОЗ Максим Степанов, вакцинація проти COVID-19 в Україні розпочнеться вже у першому півріччі 2021 року.

В свою чергу, ВООЗ також озвучувало терміни, щодо можливої масової вакцинації.

Читайте також:  Пік грипу прогнозують на кінець грудня – у аптеках Франківська вакцини ще немає (відео)

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.