facebook

Захотіла народити дитину для себе і звернулася до колишнього чоловіка

…Ти ж знаєш, я репетитором працюю, приїхала до учня, і так вийшло, що завчасно! – розповідає шістдесятлітню Іраїда Сергіївна. – Вирішила в піцерію зайти, кави випити. Зробила замовлення, сиджу за столиком, дивлюся у вікно, а там машина паркується. Я ще подумала – треба ж, автомобіль точно такий, як у сина… а потім на номери глянула і мало не підстрибнула. Ну точно, його машина!. І він за кермом. А поруч з ним – якась жінка…

Не підозрюючи, що за ним спостерігає мати, син Іраїди Сергіївни, тридцятип’ятирічний Гліб, вийшов з автомобіля, обійшов його кругом і відкрив дверцята, допомагаючи вийти своєї супутниці. З заднього сидіння Гліб витягнув велику сумку, повісив її на плече, замкнув машину, обережно взяв жінку під руку і повів через дорогу до розташованого неподалік житлового будинку.

– Дивлюся, знайоме щось, і ніяк не можу збагнути, хто це! – продовжує розповідь Іраїда Сергіївна. – І раптом думка мене просто пронизала – так це ж Віка! Ну, перша дружина Гліба. Сім років тому вони розлучилися, і я про неї не знала нічого весь цей час. Навіть не думала, що вони до цих пір спілкуються!

Син повернувся в машину досить швидко, хвилин через п’ятнадцять, один. Йшов до автомобіля повільно і задумливо посміхався.

Я взяла телефон, набрала його номер, телефон задзвонив, він аж здригнувся! Кажу – привіт, це що я тільки що бачила? Він здивувався, звичайно, закрутив головою, запитує – а ти де? У п’яти метрах від тебе, відповідаю, сиджу, дивлюся і, як молодь тепер каже, просто офігеваю. Заходи в піцерію! Мабуть, нам треба поговорити!

…Вікторія, колишня дружина, майже на чотири роки старший Гліба, і зараз їй, як підрахувала Іраїда Сергіївна, має бути вже тридцять дев’ять. За сім років вона не змінилася – така ж струнка, підтягнута, ділова, якою була в тридцять, та й раніше. Цікаво, а де її машина, Віка адже завжди любила їздити за кермом сама…

Читайте також:  “У вас є тільки один вихід, і той через піч у трубу”: У Франківську презентували книгу в’язня Аушвіцу

– Вони одружилися, коли синові ще не було двадцяти, я просто в шоці була! – розповідає Іраїда Сергіївна. – Це і для дівчинки рано, а для чоловіка і зовсім, в наш час… Я намагалася обережно поговорити, кажу, Гліб, може, в ЗАГС-то і не потрібно? Поживіть поки без штампа, зараз все так починають. Або, може бути, Віка вагітна? Він на мене аж руками замахав – мам, та ти що, ні, звичайно! Хоча я б був щасливий, це вона дітей не хоче поки…

Іраїда Сергіївна вважала за краще мовчати і ніяк відбувається не коментувати. Однак не могла позбутися враження, що цей шлюб якийсь… ну, не справжнісінький, чи що. Двадцятичотирирічна невістка Вікторія дітей не хотіла народжувати категорично, побутом не займалася, не готувала і не прибирала, з ранку до ночі пропадала на роботі, іноді і ночувала там, в офісі, на розкладному дивані. Жили молоді в орендованій квартирі одним днем, про майбутнє не думали абсолютно. Гліб приходив з роботи раніше і господарював, як міг: мив вчорашню посуд, намагався готувати вечерю, чекав приходу дружини.

– І навіщо потрібно було одружитися при такому розкладі, я не розумію! – зітхає Іраїда Сергіївна. – Ні, я не кажу, що жінка щось там таке повинна. Але ось таким, як Віка, феям, які за сім років не навчилися хоча б сосиску відварити, краще все ж жити поодинці!

За сім років шлюбу з Вікою Іраїда Сергіївна так і не подружилася, хоча чесно намагалася на перших порах. Всі спроби Віка припиняла на корені, вела себе зарозуміло. Тому не тільки дружби, а й розмови щось толком не виходило. «Так, ні, добре, дякую, нічого не треба, ми підемо!» – ось, мабуть, і все слова, що свекруха чула від дружини сина.

Читайте також:  “Чоловік став кaлiкою, бо це я дозволила хірypгам вiдтяти йому ноги, бо маю коханця”

Так що Іраїда Сергіївна зітхнула з полегшенням, коли почула, що Гліб розлучається з Вікою.

– Чому розлучився? – задумливо перепитує Іраїда Сергіївна. – Та чи знаєш, мені якось навіть в голову не приходило запитати. Ну просто зрозуміло було, що ось це – не сімейне життя…

А приблизно через рік в житті сина з’явилася Катя, і все змінилося.

– Катя просто повна протилежність Вікторії, – розповідає Іраїда Сергіївна. – Весела, проста, товариська, хохотушка така! З нею легко і приємно…

У шлюбі з Катериною Гліб живе вже п’ять років, вони з дружиною виховують двох доньок. Іраїда Сергіївна частий гість в їхньому будинку. У Катерини в квартирі теж немає ідеального порядку, але завжди чисто і пахне їжею.

– І дочки у них чудові! – ділиться Іраїда Сергіївна. – Знаєш, я тут недавно зловила себе на думці, що зараз дзвоню частіше Каті, і спілкуюся більше з нею, ніж з сином.

Яке ж було здивування Іраїди Сергіївни, коли вона раптом побачила сина з колишньою дружиною!

– Питаю, що у тебе взагалі за справи з нею можуть бути? Розлучилися давним-давно, загального нічого не нажили у шлюбі – ні дітей, ні квартири.. А він мені, уявляєш, заявляє – ну, щодо дітей не поспішай, може, ще й будуть. Я так і села. Кажу, з цього місця детальніше, розповідай. Ну, він і розповів – хоч стій, хоч падай! Загалом, дозріла Віка народити до сорока років, зрозуміла раптом, що дитина потрібна. Мужика у неї немає, живе одна, від донора народжувати не хоче. Ну, вважає, що нормальний чоловік в донори не піде, і крапка. Від випадкового курортного роману теж не варіант, в наш час. Думала вона, думала, що робити, і згадала про колишнього чоловіка – ну, про Гліба…

Читайте також:  Припиніть звертати увагу на те, що подумають про вас інші, інакше pизикyєте прожити не своє життя

А що, відмінний варіант. Чоловік порядна, здоровий, симпатичний, у нього своїх двоє здорових дітей. Матеріальних претензій у Віки немає, народжувати вона буде для себе. Але Гліб зовсім не проти якось спілкуватися в майбутньому і допомагати дитині… А раптом там буде хлопчик? Гліб завжди мріяв про сина!

– Уявляєш, вони зробили ЕКО, ось буквально тільки що! – розпачливо розповідає Іраїда Сергіївна. – Я йому кажу – ти з глузду з’їхав, у тебе сім’я, двоє дочок, молодшій тільки рік. Яке ЕКО? А він – і причому тут родина? Катя, природно, нічого не знає і не дізнається ніколи, сім’ю я утримую відмінно, і ця дитина буде не на шкоду нікому. Своїм донькам я все забезпечу – і навчання, і підтримку, і любов. А Віку шкода по-людськи, вона одна. Уяви, каже, себе на її місці! Так хоча б дитина буде. І я буду їм допомагати, я зобов’язаний!

А може, і правда, нічого такого страшного не сталося? Колишнє подружжя зробили ЕКО, вагітність, якщо настане, буде наслідком медичних маніпуляцій. Заробляє батько-герой непогано, і дітей утримувати зможе. А то, що чинна дружина не знає про дитину – так це і не її справа. Нехай живе спокійно…

А вам як ситуація? Що думаєте?

 

Шукайте деталі в групі Facebook