facebook

4-річну дитину з COVID-19 підлючили до апарату ШВЛ

У Львівській обласній дитячій клінічній лікарні «ОХМАТДИТ» станом 5 січня, пребуває 10 неповнолітніх пацієнтів з підозрою і підтвердженим ліагнозом COVID-19. Так одну дитину, якій 4 роки, підключили під ШВЛ. За словами ліарів, стан її стабільний і загрози життю немає.



Як розповіла керівник медзакладу Олександра Бурда, з початку пандемії коронавірусу у львівському «ОХМАТДИТі» пролікували майже пів тисячі дітей з підозрою та підтвердженим ковід. До прикладу, з вересня по грудень у середньому в медзакладі лікували 75-80 маленьких пацієнтів.

«39 % – це позитивні пацієнти. Серед пацієнтів, які були в нас проліковані, це і новонароджені діти і діти віком 17 років. Найбільша частка дітей – від 5 до 14 років», – зазначила Олександра Бурда.

Медик розповіла, що упродовж останнього часу збільшився відсоток дітей, які важко переносять недугу. Зокрема за увесь період лікування коронавірусної інфекції, було проліковано 15 дітей з синдромом Кавасакі. Це – гостре гарячкове захворювання дитячого віку. Характеризується ураженням коронарних та інших судин з можливим утворенням аневризм, тромбозів та розривів судинної стінки. Без адекватного лікування летальність сягає 1 %. Але навіть при інтенсивному лікуванні можлива смерть окремих хворих.

«Це дуже серйозний синдром, який може мати різні ускладнення для життя, зокрема він ускладнюється коронаритом – запаленням коронарних артерій серця. Основне лікування – це введення імуноглобулінів. Таке лікування є дорогим, але всіма зусиллями ми стараємось дітям допомогти», – додає Олександра Бурда.

Читайте також:  Вбиті горем батьки не можуть повірити в те що сталося: дівчина-підліток стрибну з вікна 11 поверху

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.