facebook

Яценюк назвав причину конфлікту в Мукачеві

Прем’єр вважає, що причиною збройного конфлікту в Мукачевому стала корупція силовиків.

1652767




Події, які відбулися в Мукачевому, були викликані, в першу чергу, тим, що місцева міліція була замішана в корупції, а не діями Правого сектора. З таким твердженням виступив у понеділок, 13 липня, прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк в інтерв’ю американському інформаційному агентству Associated Press.

“Тут справа не в Правому секторі. Справа в корупції, контрабанді та наявності зброї на вулицях”, – переконаний він.

За словами Яценюка, місцеві силовики “підтримували контрабандистів, тому кожен буде відданий під суд за скоєні ним злочини”.

“У суботу група (Правий сектор – ред.), використовуючи гранати і вогнепальну зброю, напала на міліцію, що стало причиною протистояння, що триває, у понеділок її члени ненадовго взяли в заручники шестирічного хлопчика. Проте прем’єр-міністр у розмові з АП, найімовірніше, підтримав ті звинувачення, з якими група виступала проти міліції”, – зазначає агентство.

Нагадаємо, 11 липня бійці Правого сектора вступили у протистояння з міліцією та місцевими бізнес-структурами в Мукачевому: сталася стрілянина з гранатомета й автоматів. Ті, хто стріляв, сховалися в лісі і заявили, що складуть зброю, тільки якщо їм накаже їхній лідер Дмитро Ярош. Вони пояснюють свої дії боротьбою з контрабандою, до якої, за їхніми твердженнями, причетні місцеві чиновники.

Міліція і Правий сектор звинувачують один одного у стрільбі. Йдуть переговори. У багатьох містах України проходять мітинги прихильників Правого сектора.

У понеділок Служба безпеки України затримала двох бійців Правого сектора, причетних до збройного конфлікту.
За матеріалами: ТАСС

Читайте також:  Історичний день! Вражаюча заява Зеленського з Польщі. Браво

Шукайте деталі в групі Facebook