facebook

Влада Нью-Йорка виплатить майже $ 6 млн родині вбитого поліцією темношкірого

Під час спроби арешту поліцейський застосував захоплення шиї, афроамериканець намагався сказати, що не може дихати через астму.

1652768




Влада Нью-Йорка досягла угоди з родиною вбитого в липні минулого року в Стейтен-Айленді співробітником поліції афроамериканця Еріка Гарнера, пише New York Times з посиланням на адвоката родичів Гарнера.

Сім’я загиблого отримає компенсацію в розмірі 5,9 млн доларів.

Ерік Гарнер помер 17 липня 2014 року в медичному центрі університету Річмонда в Стейтен-Айленді. За півгодини до цього до Гарнера, який стояв на вулиці, підійшли переодягнені в цивільне поліцейські. Багаторазово судимий за дрібні злочини (водіння без прав, зберігання марихуани), Гарнер був запідозрений правоохоронцями в нелегальному продажу сигарет.

Під час затримання він чинив опір, і поліцейський Деніел Панталео схопив його за шию, повалив на землю й утримував так кілька хвилин. Швидку допомогу викликали, лише коли Гарнеру, який страждав на астму й ожиріння, стало помітно погано.

У США поліцейський застрелив підлітка, який напав на нього з мачете

3 грудня суд у Нью-Йорку відмовився висунути звинувачення Деніелу Панталео. Це рішення викликало масові протести в Нью-Йорку.
За матеріалами: РБК

Читайте також:  Як менше їсти: названо топ-3 простих способи знизити підвищений апетит

Шукайте деталі в групі Facebook