facebook

Збільшення до пенсій за стаж перерахують двічі: хто і скільки отримає

За кожний повний рік страхового стажу пенсія за віком збільшується на 1% розміру пенсії



В Україні в 2021-му надбавки до пенсій за стаж підвищать двічі: в липні і в грудні. В результаті за 10 «додаткових років» будуть доплачувати на 16,5 грн більше.

Це випливає з рішення про підвищення прожиткового мінімуму (ПМ) для непрацездатних, яке передбачено в прийнятому бюджеті країни, пише « Обозреватель ».

Так, розмір надбавки за стаж наднормативний становить до 1% ПМ. У липні вона збільшиться на 8,5 грн, а в грудні ще на 8 грн за рік.

«За кожен повний рік страхового стажу понад 35 років чоловікам і 30 років жінкам пенсія за віком збільшується на 1 відсоток розміру пенсії, але не більше ніж на 1 відсоток мінімального розміру пенсії за віком. Наявний в обличчя наднормативний страхового стажу не може бути обмежений », – йдеться в законі.

Наприклад, якщо у жінки є 40 років стажу, на даний момент вона має право на надбавку у розмірі 176,9 грн, з липня – 185,4 грн, а з грудня – 193,4 грн. Повний текст читайте тут: https://glavcom.ua/ru/news/pribavki-k-pensiyam-za-stazh-pereschitayut-dvazhdy-kto-i-skolko-poluchit-729569.html

Читайте також:  Пенсія зросте на 740 грн: як перерахують виплати в Україні

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.