facebook

П’ять членів ООН офіційно звернулися до Ради безпеки щодо створення трибуналу у справі MH17

Австралія, Бельгія, Малайзія, Нідерланди та Україна офіційно звернулися до Ради безпеки ООН з проханням створити міжнародний кримінальний трибунал для притягнення до відповідальності винних у катастрофі пасажирського літака рейсу МН17 у небі над Донбасом 17 липня 2014 року. Про це повідомляє українське представництва при ООН.




8DBFC382-8D19-4FEE-89C1-9A9D56CE8286_w640_r1_s_cx9_cy27_cw91

«Такі дії будуть адекватною реакцією ООН на трагедію, оскільки інцидент і пов’язані з ним наслідки для безпеки цивільної авіації зачіпають інтереси міжнародної спільноти в цілому. Враховуючи це, п’ять країн докладають зусиль, щоб забезпечити підтримку членів Ради безпеки ООН для створення трибуналу», – йдеться у повідомленні.

Ініціатори скликання трибуналу зазначають, що одразу після катастрофи Рада безпеки ООН ухвалила резолюцію 2166, яка містить вимоги притягнути до відповідальності винних і забезпечити належну співпрацю на міждержавному рівні для встановлення відповідальності.

Проти створення міжнародного трибуналу у справі катастрофи рейсу MH17 різко виступає Росія. Посол цієї країни в ООН Віталій Чуркін 9 липня назвав ідею створення такого трибуналу спробою «організувати грандіозне політичне шоу, яке тільки шкодить зусиллям із пошуку винних».

Пасажирський літак «Малайзійських авіаліній» був збитий у небі над Донбасом 17 липня 2014 року. Жертвами стали 298 людей – пасажирів і членів екіпажу. Більшість серед пасажирів рейсу MH17 складали громадяни Нідерландів. Тому Україна передала розслідування цій країні.

Україна і Захід підозрюють, що літак збили бойовики чи російські військові на Донбасі. Росія це заперечує і звинувачує Київ у катастрофі.

Читайте також:  У Китаї – спалах смертельної хвороби: оголошено третій рівень небезпеки

Шукайте деталі в групі Facebook